2020-06-03 13:55

Tăriceanu: Nu-l invit pe Traian Băsescu la aniversarea Senatului. Nu vreau să creem momente penibile

 |  11:05
Tăriceanu: Nu-l invit pe Traian Băsescu la aniversarea Senatului. Nu vreau să creem momente penibile

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, miercuri, că nu l-a invitat pe preşedintele Traian Băsescu la ceremonia de aniversare a 150 de ani de activitate a Senatului deoarece nu a vrut să creeze „un moment penibil”, având în vedere că şeful statului nu a făcut altceva decât să „decredibilizeze” instituţia.

“Nu vreau să creăm un moment penibil, ţinând cont că preşedintele a militat contant pentru un Parlament unicameral, iar la fetivitate se va vorbi nu doar de tradiţia Senatului în istoria României, dar şi despre rolul Senatului în următorii ani. Rolul Senatului nu e încheiat, e un corp ponderator, rolul său a fost să elimine excesele Camerei inferioare. Acum trebuie adaptat, o Camera de reprezentare a regiunilor, să aiba atribuţii distincte de Camera Deputaţilor2, a precizat preşedintele Senatului.

Călin Popescu Tăriceanu a precizat că preşedintele Traian Băsescu în toată perioada mandatului său, nu a făcut altceva decât să „decredibiliteze” instituţia.  

„Din păcate în toată perioada mandatului său, preşedintele nu a făcut decât să decredibilizeze instituţia. În acest moment festiv nu e oportună prezenţa sa în aula în care sărbătorim acest eveniment. Nu e firesc să fiu ironic la adresa sa, avem viziuni diferite, iar viziunea sa nu e împărtăşită de cei care au o cultura politică elementara”, a afirmat Călin Popescu Tariceanu.

Preşedintele Senatului a susţinut că Biroul Permanent al Senatului a luat această decizie de a nu-l invita pe preşedintele Traian Băsescu la ceremonia de aniversare a 150 de ani de activitate a instituţiei.  

“Decizia referitoare la neinvitarea preşedintelui nu e personală. Am discutat în Biroul Permanent. A fost un consens. În final eu am pus viza mea pe acea lista”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Liderul Senatului a afirmat că l-a invitat pe Majestatea Sa Regele Mihai I, însă acesta nu va putea veni. Casa Regala va fi reprezentată de Alteţa Sa Regală Principesa Margareta.

“Personal am semnat scrisoarea de invitatie a Majestăţii Sale. Din păcate nu va putea participa, dar a delegat-o pe Principesa Margareta”, a spus preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-06-11Parerea ta...

ALINA COTOI
11 Iun 2014

AȘA, AȘA...ȘI CARE AI, P-ACĂSICĂ, F-O PESICĂ, SA MA TZUCI ÎN KOUR! AM DZÎS! (”REAȚI A DRACULU DĂ TELIGENȚI!”)
MARIANA
12 Iun 2014

nesimtitul asta de tariceanu a ajuns de toata jena, acest individ fara nimic realizabil inafar de a schimba femeile de vreo 5-6 ori si a umbla nebun dupa functii nu a realizat nimic bun in viata lui, un mirlan si un mos penibil si dezgustator.
NELU
17 Iun 2014

bravo destertilor
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine