2019-10-21 15:40

TĂRICEANU nu vrea scutire de IMPOZITE doar pentru IT-iști: „Mi se pare incorect faţă de alte domenii!”

 |  10:20
TĂRICEANU nu vrea scutire de IMPOZITE doar pentru IT-iști: „Mi se pare incorect faţă de alte domenii!”

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat sâmbătă, la Sinaia, că nu este 'foarte confortabil' cu soluţia de scutire de impozite pentru domeniul IT, el arătând că sunt oameni valoroşi şi în alte domenii şi nu beneficiază de aceleaşi avantaje.

"Eu nu sunt foarte confortabil cu această soluţie de scutire de impozite pentru domeniul IT. A fost la un moment dat poate o justificare şi avem şi acum o justificare, care cred că e valabilă. Vrem să ţinem specialiştii în IT în România. Nu vrem ca această forţă de muncă foarte valoroasă să emigreze, dar în acelaşi timp eu vă spun, ca liberal, că eu cred în neutralitatea stimulentelor economice şi ca atare ceea ce se întâmplă este o distorsiune în piaţă. Să ştiţi că IT-ştii sunt oameni extrem de valoroşi, dar nu sunt singurii. Sunt şi în alte domenii oameni extrem de valoroşi, dar care nu beneficiază de aceleaşi avantaje", a spus Tăriceanu, într-o conferinţă de presă la finalul lucrărilor Şcolii Politice de Iarnă a TLDE, informează Agerpres. În context, el a precizat că bugetul trebuie să fie alimentat, astfel că nu se pot da tuturor scutiri de impozite. "Guvernul trebuie să găsească o soluţie care să fie deplin legală, dar şi constituţională, pentru a nu lăsa să se producă în domeniile la care v-aţi referit, IT sau persoane cu dizabilităţi, corecţii negative. (...) Vor discuta împreună, cu siguranţă, ministerul Muncii, cu ministerul de Finanţe şi cu ministerul Justiţiei să găsească o soluţie. (...) A fost o soluţie urgentă, că de-aia e ordonanţă de urgenţă, pentru a remedieze această situaţie. (...) Mie mi se pare că este incorect şi faţă de alte domenii. (...) Nu putem la toată lumea să dăm scutiri de impozite, pentru că bugetul ăsta trebuie să se alimenteze din ceva", a mai afirmat Tăriceanu. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-02-11Parerea ta...

UDREA IN COSTA RICA
11 Feb 2018

nici noi nu vrem scutire de puscarie pentru mafiotii gen Manechinul 5vagine>>>SIKTIR LA PUSCARIE CU TINE PORC ORDINAR
CA LIBERAL
11 Feb 2018

Legea nr.3/1977 : Persoanele încadrate în muncă care au o vechime de cel puțin 30 ani barbații și 25 ani femeile, sînt pensionate, la cererea lor, și la împlinirea vîrstei de 60 ani barbații și 55 ani femeile .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray