2020-02-26 22:42

Tăriceanu: Oameni cu mentalitate de procurori comunişti au ajuns în posturi-cheie din Justiţie

 |  20:01
Tăriceanu: Oameni cu mentalitate de procurori comunişti au ajuns în posturi-cheie din Justiţie

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, susţine că, din cauza lipsei unor mecanisme "de control şi echilibru" au apărut în posturi-cheie din Justiţie persoane nepregătite şi "cu mentalitate de procurori comunişti", potrivit Agerpres.

''Lipsa mecanismelor de control şi echilibru a instituţiilor democratice a făcut să apară aceste derapaje grave şi datorită faptului că în posturi-cheie din justiţie au ajuns oameni care au această mentalitate de procurori comunişti, de călăi, formată în perioada dictaturii comuniste (...) Atunci când ai un procuror ca Lazăr, când ai un procuror ca Kovesi, care îşi exprimă frustările prin deciziile pe care le iau de anchetare a unora şi ale altora, ceea ce a apărut în ultima săptămână este halucinant. Să dai pe mâna (...) unor nepregătiţi, unor oameni cu probleme psihice destinul altora, uite ce se întâmplă'', a spus Tăriceanu, într-o conferinţă de presă.

El a subliniat că trebuie combătută corupţia, dar prin metode legale, nu cu "justiţie televizată".

"Corupţia trebuie combătută, dar cu mijloace legale şi trebuie pus accent pe componenta preventivă, nu cum s-a întâmplat la noi, sunt răscolite tot felul de sentimente gregare, cu justiţia televizată, cu plimbatul oamenilor prin faţa televizoarelor cu cătuşe, constatându-se, de multe ori, după aceea că oameni care au fost acuzaţi, cum mi s-a întâmplat şi mie, alţii au fost şi arestaţi, să fie găsiţi nevinovaţi. Aceste derapaje nu fac parte din ceea ce numim statul de drept sau o ţară civilizată, membră de statutul de membră a UE. (...)În acest fel făcând justiţia, semănăm cu o ţară din lumea a treia'', a spus Tăriceanu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-05-18Parerea ta...

MASCARICEANU RETARDAT
18 Mai 2019

Oameni cu trecut de procurori comunişti au ajuns în posturi-cheie din partidul bolsevic ALDE...vezi procuroarea ratata Norica Nicolai bunicutza manechinului
LA PSIHIATRU
19 Mai 2019

Mascariceanu sa mearga la medic insotit de 6 neveste si fostii procurori comunisti norica nicolai si sluga tudorel toader. Cand i se ridica imunitatea acestui borfas ???? Are dosarul de 6 luni la sertar in senat pentru o mita de 800000 dolari de la austrieci !!!!!!
ANONIM
19 Mai 2019

Bai postac omniprezent Scrii prostii sub diverste nume Esti singura lepra nazista de pe acest siteu Spui prostii si tu si colegii tai drogati hoti vanzatori de taraMa pis pe creierii tai imputiti !
ANONIM CRETIN PSIHOPAT
20 Mai 2019

ia-ti medicamentele diliule,sau du-te dracului la balamuc
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine