2020-06-01 16:12

Tăriceanu pledează pentru MODIFICAREA codului electoral pentru DIASPORĂ

 |  19:05
Tăriceanu pledează pentru MODIFICAREA codului electoral pentru DIASPORĂ

Modificarea codului electoral, prin care se introduce votul anticipat, rezolvă o problemă importantă pentru românii din diaspora, consideră preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, lider al ALDE.

"Modificarea codului electoral, prin care se introduce votul anticipat, cred că rezolvă o problemă importantă pentru românii din diaspora. După modificările făcute de Parlament, aceştia îşi vor putea exercita dreptul de vot într-un mod civilizat, organizat, fără niciun fel de piedici. Dar această soluţie nu trebuie să creeze discriminare între românii din ţară şi cei din afară. Autoritatea Electorală Permanentă trebuie să dea şi românilor din ţară posibilitatea de a-şi exprima votul în acelaşi mod, adică anticipat", a scris Tăriceanu pe Facebook. 

El a atras atenţia că sunt români care, din varii motive, nu pot fi prezenţi în ziua votului sau care nu pot vota în duminica alegerilor. 

"Pentru aceştia trebuie să venim cu soluţii. Înţeleg că nu putem să facem vot anticipat prelungit şi în România din cauza costurilor pe care le implică. Dar asta nu înseamnă că nu putem să venim cu un număr limitat de secţii în fiecare judeţ, secţii în care să se poată vota anticipat. Doar aşa vom da românilor certitudinea ca ei sunt egali între ei, indiferent unde au ales să trăiască, muncească sau studieze", a menţionat Tăriceanu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-07-03

In legatura cu acest articol...

Primarul Cătălin Cherecheș, transportat de URGENȚĂ la spital

Iohannis, NUMIRE de ultimă oră la conducerea DNA

E OFICIAL! Mugur Isărescu primește un nou MANDAT la conducerea BNR

IOHANNIS a semnat decretul de numire a lui TEODOROVICI ca vicepremier

Liviu DRAGNEA va munci la GARAJUL AUTO al Penitenciarului Rahova
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine