2020-08-13 06:32

Tăriceanu: PNL doreşte o caricatură de stat de drept polițienesc

 |  08:55
Tăriceanu: PNL doreşte o caricatură de stat de drept polițienesc

Copreședintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat marți că după alegeri, nu va se va alia cu PNL, partid care dorește "o caricatură de stat de drept polițienesc".

"În toamnă, după alegeri, se poate pune teoretic această problemă, cu cine se va face majoritate și eu am să vă spun următorul lucru: un partid care nu îmbrățișează același set de valori și de principii cu noi și care dorește o caricatură de stat de drept, un stat de drept polițienesc, cu un stat în care, practic, asistăm la republica procurorilor, eu nu mă pot alia, prefer să stau în opoziție, indiferent ce s-ar întâmpla, nu sunt ahtiat să intrăm la guvernare cu orice preț. Dacă aceste lucruri nu le sunt clare partenerilor noștri, le spun de pe acum. Am discutat cu colegii mei, noi avem o poziție politică pe care nu ne-o schimbăm pentru că acest lucru mi se pare mai grav și mai important decât a face un compromis cu un partid care este din păcate, astăzi, PNL și care să ducă la instaurarea unui climat de frică, de teroare în societate și să ne întoarcem către ceea ce a fost în anii 50", a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, în cadrul unei emisiuni la B1TV.

Acesta a mai spus că președintele Klaus Iohannis ar face parte din planul de încercare de înlăturare a sa din funcția de președinte al Senatului.

"Până la urmă când am aflat că este un plan din care fac parte și care prevede încercarea de a mă înlătura din această funcție, am spus-o. Președintele, dincolo de prerogative, poate să facă politică și face politică cu PNL, încearcă să-și creeze condițiile cele mai favorabile, din punct de vedere politic, nu instituțional sau constituțional. El, după cum știți, a încercat să-și pună un guvern care să-i fie obedient, are nevoie de un partid prezidențial, probabil că se gândește în perspectiva lui 2019, are nevoie de o susținere, are nevoie de cât mai multe ingrediente și pârghii de putere. Nu știu ce vrea să facă cu puterea. În general, dacă ai puterea, e bine să o pui în slujba unui proiect. Eu mă așteptam să văd un proiect pe care președintele vrea să-l promoveze și atunci spui: 'Domnule am nevoie și Parlamentul să susțină, și serviciile și Guvernul, toți să susțină proiectul președintelui”, a subliniat Călin Popescu Tăriceanu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-06-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz