2019-10-14 06:23

TĂRICEANU: Politica PENALĂ se face în Parlament, nu se face de altcineva

 |  10:50
TĂRICEANU: Politica PENALĂ se face în Parlament, nu se face de altcineva

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat, sâmbătă, la Ploieşti, că autorităţile din România vor rămâne ”pe aceleaşi coordonate” în ceea ce priveşte modificările la legislaţia în domeniul justiţiei, afirmând că Parlamentul este ”suveran ca instituţie legiuitoare”. ”Cine are urechi de auzit, să audă”, a spus Tăriceanu.

Prezent, sâmbătă, la Ploieşti, unde a susţinut o conferinţă de presă, preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a spus că autorităţile române nu vor da ”niciun pas înapoi” în ceea ce priveşte modificările din justiţie.

”Am parcurs un proces dificil, dar în mod corect şi până la urmă toate ştirile false, toate elementele de distorsionarea a realităţii au pălit în faţa realităţilor. Procesul de adoptare a legilor de reformă a justiţiei au parcurs toate etapele necesare, începând de la elaborare, consultare publică, dezbatere şi adoptare în Parlament şi Curtea Constituţională şi cei mai vehemenţi critici, inclusiv mă refer la cei din străinătate, pe lângă corul binecunoscut deja din România, au trebuit să lase glasul jos pentru că nimic din ceea ce s-a criticat, din ceea ce s-a clamat, din pericolele care s-au vânturat şi anume că afectăm independenţa Justiţiei sau că slăbim lupta împotriva corupţiei nu s-a întâmplat. Până la urmă adevărul a ieşit la suprafaţă (...)”, a spus Tăriceanu.

Acesta a afirmat că se va rămâne în continuare ”pe aceleaşi coordonate”.

”Vă garantez că nu vom face niciun pas înapoi şi toate ameninţările care sunt vânturate prin încercarea de a ne închide gura, vă spun de pe acum, că nu au niciun fel de succes” a afirmat Popescu Tăriceanu.

În acest context, preşedintele ALDE l-a criticat dur pe preşedintele PNL.

”Nu mă impresionează absolut nimic şi nici colegii mei şi nici eu nu vom proceda aşa cum procedează preşedintele PNL-ului care, crezând că-şi salvează pielea, a devenit cântăreţul regimului numit statul paralel” a spus Tăriceanu.

Întrebat dacă pasul înapoi la care face referire are legătură cu legile justiţiei, preşedintele Senatului a spus că atunci când a făcut aceste afirmaţii se referea la transpunerea în legislaşia românească a directivelor UE, dar şi a cerinţelor CEDO şi Curţii Constituţionale.

”Legile, practic, au fost adoptate, sunt corecturile care trebuiesc făcute ca urmare a deciziilor CCR care vizează chestiuni minore. Lucrurile fundamentale au rămas aşa cum le-am stabilit şi aşa cum le-am adoptat şi ceea ce urmează este acţiunea pe următoarele trei direcţii. Unu: transpunerea directivelor europene în Codul Penal şi Codul de Procedură Penală, doi: transpunerea deciziilor CEDO, trei: transpunerea deciziilor CCR”, a explicat Tăriceanu.

Totodată, întrebat dacă sunt posibile şi alte modificări ale Codului Penal care să nu aibă legătură cu traspunerea directivelor menţionate, Tăriceanu a spus că nu sunt excluse asemenea modificări.

”Ba da, cum să nu? Când vedem toate nebuniile care se întâmplă... Vreau să vă spun ceva, pentru bucuria dumneavoastră: Parlamentul e suveran ca instituţie legiuitoare. Politica penală se face în Parlament, nu se face de altcineva. Ca să fie clar, cum se spune pe româneşte, sau pe ce vreţi, pe franţuzeşte: cine are urechi de auzit să audă”, a răspuns preşedintele Senatului, potrivit News.ro.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-03-11Parerea ta...

POLITICA PENALA
11 Mar 2018

Bai javra de ziarist ,umblati cu minciuni si dezinformari Vreti sa fiti alesi dar sunteti rai si mincinosi Bai putorilor La munca nu in tarile calde sau la SUREANU
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
11 Mar 2018

are dreptate tavarisciul PROSTO-TAMPEANU.....stiti chestia aia "GURA PACATOSULUI ADEVAR GRAIESTE"...........SINGURUL PARLAMENT DIN EUROPA UNDE SE FACE asazisa "POLITICA PENALA" ESTE ROMANIA...UNDE POLITICIENII DE VARF SUNT NISTE pENALI iMpLICATi iN ACTE FOARTE GRAVE DE CORUPTIE si CRIMA ORGANIZATA si acest individ crede ca prosteste pe cineva in Europa...FALS..EUROPENII STIU TOT
ANONIM
11 Mar 2018

cucuvea dementa japita nebuna ,!
LEVST.
11 Mar 2018

Bine punctat mai sus, altfel" Calin file-n tribunal,/ Curand iti va veni randul,/La potcovit si "facut" cal."
@LEVST
11 Mar 2018

Halal exprimare ,am inteles absolut tot Prinzi gaze
LEVST.
11 Mar 2018

Biblia: "Ce vina am eu ca ochiul tau nu vede bine?"
VIDEO !!!
12 Mar 2018

LA PRIVAT SE LUCREAZĂ sub CAMERE VIDEO !!! LA STAT NUUUU !!! REZULTAT : STATUL PARALELLL !!!
ANONIM
12 Mar 2018

ASTA-I DOVADA CA CEI DOI puscariabili CARE SE CRED FARISEI NEAMULUI, PROSTARICEANU SI REPETENTUL NATIUNII- PUI DE MILITIAN DREAK-NEA cu mafiotii din jurul lor vor sa faca JUSTITIA dupa interesele lor penale.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray