2020-08-12 14:32

Tăriceanu propune o nouă COMISIE DE ANCHETĂ: Se cere investigarea ABUZURILOR Securității

 |  16:58
Tăriceanu propune o nouă COMISIE DE ANCHETĂ: Se cere investigarea ABUZURILOR Securității

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, duminică, la Brașov, unde are loc un marș ALDE, că va solicita o comisie de anchetă pentru cercetarea abuzurilor Securității și a complicilor ei, considerând că nu poate rămâne fără efect „cazul Lazăr”, relatează Mediafax.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, la Brașov, că nu va face promisiuni, ci spune doar că va cere o comisie de anchetă, considerând că nu poate rămâne fără niciun efect „cazul ”. „Știu că sunteți sătui de atâtea promisiuni și eu nu vă fac niciun fel de promisiune. Eu obișnuiesc să spun ceea ce fac. Așadar, cazul nu poate rămâne fără niciun efect, acum, după ce acesta a renunțat să mai solicite un nou mandat de procuror general. Dacă ne vom mulțumi numai cu atât, înseamnă că nu am învățat nimic din această lecție, care m-a făcut să mă întreb, încă o dată, cine este de fapt ? Am credința că acesta nu este un caz izolat și că șirul complicităților care a creat un adevărat complot, căruia i-ați căzut încă o dată victimă voi, ca și toți cei persecutați politic în anii regimului Ceaușescu, este unul mult mai larg. De aceea, pentru a restabili adevărul, acum în ceasul al 12-lea, voi solicita înființarea unei subcomisii de anchetă, fie în cadrul Comisiei juridice a Senatului, fie în cadrul Comisiei pentru cercetarea abuzurilor”, a spus Tăriceanu. Președintele ALDE a mai spus că o Comisie pentru cercetarea abuzurilor Securității și a complicilor ei este necesară și va avea drept scop „restabilirea adevărului, identificarea celor care au comis aceste abuzuri din postura lor de anchetatori ai Securității, magistrați sau comandanți de penitenciare. Și nu numai a lor, dar mai ales a celor care din 1989 încoace, din pozițiile pe care le-au avut, au împiedicat ca victimele să-și poată face dreptate, au secretizat abuziv, au ascuns sau chiar au distrus dosare”.

Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-05-12Parerea ta...

MASCARICEANU
13 Mai 2019

Amedeo Lazarescu fost TURNATOR LA SECURITATE . CE PARERE AI GUNOIULE CARETE-AI ALIAT CU BOLSEVICII SI CU DEMENTUL IRECUPERABILdraKnea ??????
ANONIM
13 Mai 2019

" Gigi Tăriceanu " , ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz