2020-07-11 12:13

Tăriceanu, propunere de modificare legislativă în privinţa TVR

 |  14:59
Tăriceanu, propunere de modificare legislativă în privinţa TVR

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu a declarat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că a elaborat o propunere de modificare legislativă care să permită Consiliului de Administrație (CA) al TVR să ceară intrarea în insolvență.

"În calitate de președinte al Senatului, am făcut o rundă de consultări cu niște specialiști pe probleme de insolvență, juriști de profesie, ca să vedem care sunt modificările necesare a fi făcute în Legea de funcționare a TVR astfel încât să poată să fie făcută declanșarea procedurii de insolvență. (...) Această propunere am redactat-o, o să o prezint astăzi în Parlament colegilor din grupurile parlamentare. Propunerea este foarte simplă, se referă la două aspecte: introducerea unui articol suplimentar care să poată permite Consiliului de Administrație al TVR să ceară intrarea în insolvență și, sigur, o modificare suplimentară — pe perioada insolvenței, consiliul de administrație va trebui să se rezume numai la supravegherea politicii editoriale, administratorul judiciar este cel care face conducerea economică a societății", a precizat Călin Popescu Tăriceanu, transmite Agerpres.

Copreşedintele ALDE a mai spus că televiziunea publică nu are în prezent consiliu de administrație, ci numai un președinte-director general interimar, motiv pentru care Parlamentul va trebui să decidă numirea unui CA.

"Urgența este protejarea societății în fața creditorilor și asigurarea funcționării ei. Deci, pentru a putea asigura continuarea funcționării ei și nu în regim de avarie, cum este astăzi, ci într-un regim normal, soluția intrării în insolvență este singura rezonabilă care s-a degajat din discuțiile ce au avut loc. Am notat și punctul de vedere al președintelui PSD, care și el pare să agreeze această formulă, am văzut și punctul de vedere exprimat de președintele Comisiei de cultură, mass-media de la Cameră, domnul Știrbu din partea PNL-ului, care și el acceptă că aceasta ar fi soluția. Deci, dacă la nivel politic există, aș spune, un acord larg, ar trebui să tranșăm problema și să depunem proiectul de modificare în procedură de urgență. Senatul este Cameră decizională, deci o să depunem proiectul la Camera Deputaților", a spus Călin Popescu-Tăriceanu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-03-07Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz