2020-04-07 10:34

Tăriceanu, propunere șoc: Votul să dureze 3 zile și în țară, la fel ca în diaspora

 |  10:37
Tăriceanu, propunere șoc: Votul să dureze 3 zile și în țară, la fel ca în diaspora

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele ALDE, propune ca votul în ţară să se desfăşoare pe parcusul a trei zile, la fel ca în diaspora. ALDE a fost primul partid care a propus ca românii din străinătate să voteze pe parcursul mai multor zile. De la o săptămână, soluţia propusă de ALDE, s-a ajuns la trei zile.

"Am așteptat publicarea rezultatelor finale ale primului tur al alegerilor prezidențiale pentru a avea consfințit inclusiv rezultatul din diaspora. Pentru că se impun câteva învățăminte/concluzii după acest rezultat.

Întâi, sunt mulțumit că soluția pe care ALDE a propus-o pentru a îmbunătăți condițiile de votare în străinătate, votul prelungit pe durata a trei zile, a funcționat. Românii din diaspora au putut vota în condiții bune, fără cozi și nervi. Dar nu pot să nu reiau acum ce am spus și am susținut și în vară când am discutat proiectul de lege în Parlament: soluția ALDE a fost implementată doar parțial, creând astfel o discriminare pozitivă a românilor care trăiesc, muncesc sau studiază în străinătate.

Am auzit destui români din țară nemulțumiți de această situație și cred că trebuie să reechilibrăm situația și să impunem și în țară posibilitatea să se poată vota pe același calendar ca și cel pentru românii din afară. Adică să modificăm legea electorală pentru a înființa un număr de secții de votare (câteva sau măcar una în fiecare județ) unde românii să poată vota trei zile sau câte zile se va stabili să se voteze în străinătate. În fond și în țară pot fi cazuri în care cetățeni care nu pot vota duminică ar putea să-și exprime votul vineri sau sâmbată.

Împreună cu colegii mei din ALDE voi face o propunere legislativă în acest sens pe care o vom discuta și cu celelalte partide parlamentare. Cred că românii trebuie să aibă drepturi egale oriunde aleg ei să trăiască, muncească sau studieze", scrie Tăriceanu pe Facebook.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-11-13Parerea ta...

CALATORUL
13 Noi 2019

In timpul jocului ni se pot schimba regulile! Acest Tariceanu este dus cu cercul de geografie! Unde, numai el stie! Sa schimbe jocurile peste 1, 2 3, ani si Lamulti ani, cine prinde!
MANDARINA
13 Noi 2019

Calatorului ii sta bine cu drumul. Asa ca plimba ursul! Conform Constitutiei toti cetatenii sunt egali in drepturi. Asa ca cei care au mai ramas in tara de ce nu ar putea vota 3 zile ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine