2020-05-29 04:41

Tăriceanu: PSD şi ALDE, abordări destul de apropiate în privința unei moțiuni de cenzură

 |  14:19
Tăriceanu: PSD şi ALDE, abordări destul de apropiate în privința unei moțiuni de cenzură

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, miercuri, că PSD și ALDE au abordări destul de apropiate în privința unei moțiuni de cenzură, în condiţiile în care simt „lipsa de performanţă a Guvernului”.

"Avem abordări care sunt într-un fel destul de apropiate și noi și PSD pentru că simțim lipsa de performanță a Guvernului, pe de o parte, și, pe de altă parte, avem și măsura responsabilității noastre, precum și a limitelor în care să acționăm, datorită faptului că o cădere a Guvernului duce din nou toate cărțile în mâna președintelui, care trebuie să desemneze un prim-ministru", a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, întrebat în legătură cu posibilitatea depunerii unei moțiuni de cenzură.

Preşedintele Senatului a mai spus că întotdeauna trebuie avută în vedere stabilitatea țării și evitarea crizelor politice.

"Așa încât o să aștept consultările cu președintele PSD, o să cântărim toate argumentele pro și contra și sigur că vom anunța la timpul potrivit, după ce terminăm discuțiile de joi", a precizat Călin Popescu Tăriceanu.

"Nu în ultimul rând, este important rolul președintelui. Președintele a făcut deja propunerea aceasta de guvern tehnocrat, pe care noi, ALDE, am criticat-o din primul moment. Am fost singurii din Parlament care am votat împotrivă pentru că anticipam acest eșec. Era, după părerea mea, ușor de anticipat. Nu am impresia că președintele are suficientă experiență politică pentru a degaja o soluție mai bună pentru România, pentru acest moment, nu din rea intenție, ci din lipsa unei experiențe politice semnificative în acest domeniu îl face să nu fie în măsură, poate, ca să dea cele mai bune soluții", a completat copreşedintele ALDE. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-06-15Parerea ta...

ANONIM
15 Iun 2016

Tariceanu si-o fi propus sa organizeze alegeri impreuna cu PSD ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine