2020-02-28 16:03

Tăriceanu RĂSPUNDE la criticile președintelui Iohannis: ”S-a declanșat un conflict între Președinție și Parlament”

 |  17:34
Tăriceanu RĂSPUNDE la criticile președintelui Iohannis: ”S-a declanșat un conflict între Președinție și Parlament”

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a susţinut miercuri că, dacă preşedintele Klaus Iohannis era cu adevărat preocupat de statul de drept, nu de „o caricatură de stat de drept”, ar fi denunţat protocoalele SRI. El a mai spus că s-a declanşat un conflict între Preşedinţie şi Parlament cu privire la sesizarea CCR şi a Comisiei de la Veneţia privind legile justiţiei, dar acest conflict este mai mult politic decât juridic.

„Cred că se declanşează un conflict interinstituţional între preşedinte şi Parlament, lucru pe care eu aş fi vrut să îl evităm, dar putem să acceptăm şi o astfel de situaţie. Dacă preşedintele este cu adevărat preocupat şi îşi doreşte o justiţie independentă şi ca România să fie un adevărat stat de drept, nu o caricatură de stat de drept, atunci ar fi trebuit, după părerea mea, să denunţe din primul moment protocoalele dintre SRI-DNA şi o serie de alte instituţii din justiţie, lucru care până astăzi nu s-a întâmplat. Are la îndemnână acest instrument, pentru că el conduce CSAT”, a declarat Tăriceanu.

Întrebat dacă va sesiza Curtea Constituţională cu privire la conflictul dintre Preşedinţie şi Parlament de care vorbea, Tăriceanu a spus: „Mai degrabă este un conflict politic. Preşedintele are tot dreptul - şi respect acest drept - de a sesiza Curtea. Observ că în spatele acestui demers nu este unul mai degrabă de natură juridică, ci politică, dar preşedintele are dreptul să facă acest lucru”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-05-02Parerea ta...

ANONIM
02 Mai 2018

Pentru stabilirea adevarului si a normalitatii in RO vis a vis de nenorocirile si atrocitatile ce se petrec in tara dupa 1990 E DE STRICTA NECESITATE INFIINTAREA CURTII MARTIALE SI/SAU SESIZAREA Curtii Penale Internaționale (Tribunalului Penal Internațional) de la Haga .
ANONIM
02 Mai 2018

Mai ales in privinta traficului de copii facut de unii primari de orase
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
03 Mai 2018

exista un conflict permanent intre POPORUL ROMAN si MAFIA FSN din decembrie 1989,iar voi sunteti MAFIA
CUCUVEA OMNIPREZENTA
03 Mai 2018

PE PAGINA ACEASTAdin 4 postari 3 sunt ale tale Vezi sa nu turbi de atata rautate rautate
@TARICEANU
04 Mai 2018

UITATIVA LA MOACA LUI , LA PUNGILE DE SUB OCHI , LA GUSA FLEOSCAITA , MERGETI MAI JOS CU PRIVIREA CATRE SCIRBAVNICUL MADULAR CARE A FACUT 5 FEMEI SA FUGA DE LINGA EL . CHIAR VRETI UN NENOROCIT CA ASTA SA V-A FIE PRESEDINTE ? NU UITATI TRCUTUL LUI COMUNIST , GOANA DISPERATA DUPA AVERE .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine