2020-07-14 04:20

Tăriceanu reacţionează faţă de acuzaţiile împotriva lui Oprea

 |  17:15
Tăriceanu reacţionează faţă de acuzaţiile împotriva lui Oprea

ALDE consideră că accidentul de săptămâna trecută, care a produs multă emoție și solidaritate umană în societatea românească, trebuie analizat atât din perspectiva legală, cât și din cea politică.

”Din perspectiva legală, anchetele procuraturii se pot concentra pe împrejurările concrete de pe teren, în care s-a produs accidentul care a dus la moartea polițistului Bogdan Gigină și pe temeiul legal al constituirii unei coloane a Poliției Rutiere care l-a însoțit pe vicepremierul Gabriel Oprea. Până la finalizarea oficială și publicarea anchetelor procuraturii, ALDE se abține de la comentarii de natură juridică.

În plan politic, poziția ALDE este determinată de două principii de bază: 1. respectarea Legii este obligatorie indiferent de persoana în cauză și de funcția ocupată, și 2. eventuala culpă a unui membru al Guvernului, de orice natură și indiferent de poziția pe care o ocupă, nu trebuie să afecteze stabilitatea politică a actului de guvernare.

Pe cale de consecință, ALDE consideră că, oricare ar fi verdictul Justiției privind împrejurările și vinovățiile de orice fel care au dus la moartea polițistului Bogdan Gigină, actuala coaliție parlamentară și guvernamentală va găsi resursele necesare ducerii la bun sfârșit a mandatului încredințat de alegători în 2012.”, e poziția lui Călin Popescu Tăriceanu, președinte ALDE.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-10-27

In legatura cu acest articol...

Oprea scapă de audieri în Parlament

Veşti din interiorul UNPR. Pe cine i s-a pus pata lui Gabriel Oprea

Gabriel Oprea, 5 misiuni speciale cu maşina pe zi

Gabriel Oprea, noi precizări despre seara accidentului

Consilierul personal şi şoferul lui Gabriel Oprea, AUDIAŢI la Parchetul Tribunalului Bucureşti

Vicepreşedinte UNPR: Moţiunea simplă împotriva lui Gabriel Oprea NU poate fi dezbătută
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz