2019-08-18 14:03

Tăriceanu reacționează în cazul COLDEA: ”Motivele anchetei, extrem de vagi”

 |  18:28
Tăriceanu reacționează în cazul COLDEA: ”Motivele anchetei, extrem de vagi”

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, afirmă că ancheta SRI în cazul lui Florian Coldea are obiective "extrem de vagi", iar "excursiile" adjunctului Serviciului "apar ca subiecte minore" faţă de altele care ar trebui anchetate, precum modul în care România a ajuns un "stat mafiot" prin pasivitatea SRI.

"Am luat notă de comunicatul oficial al SRI, care ne-a adus la cunoștință suspendarea temporară din funcție a prim-adjunctului SRI, generalul-locotenent Florian Coldea, și demararea unei anchete interne prin ”constituirea unei comisii speciale de verificare a eventualelor încălcări ale legii sau deontologiei profesionale”, afirmă Călin Popescu Tăriceanu.

De asemenea, liderul ALDE mai spune că în ultimii ani a militat pentru respectarea principiilor democraţiei şi statului de drept, abandonate de fostul preşedinte Traian Băsescu:

"În ultimii aproape 3 ani, în ciuda riscurilor și presiunilor la care am fost supus și în ciuda faptului că am fost aproape singur pe acest front, am militat în mod consecvent pentru respectarea și revenirea la principiile democrației și statului de drept abandonate în mod premeditat de fostul președinte al României în mandatele sale. În ultimii 12 ani, România a devenit, așa cum recunoaște chiar Traian Băsescu, un stat mafiot în care unele instituții de forță și unele componente ale Puterii Judecătorești au fost transformate în instrumente politice și de mușamalizare a unor ilegalități grave comise la cel mai înalt nivel și în anturajul acestuia. Nu doresc să fac acum un inventar al abuzurilor și ilegalităților comise în ultimii 12 ani și în care cazul Rarinca este simbolic. Mass media independentă și-a făcut datoria și a informat la vremea respectivă opinia publică.

Am reluat aceste idei, pentru că obiectivele anchetei demarate, așa cum sunt ele prezentate în comunicatul SRI: ”verificarea eventualelor încălcări ale legii sau deontologiei profesionale”, sunt extrem de vagi. Controlul respectării deontologiei de către toți angajații SRI este o sarcină permanentă a conducerii Serviciului și a compartimentului specializat și nu doar atunci când apar în spațiul public dezvăluiri incomode și compromițătoare.Cu siguranță, este important să știm dacă prim-adjunctul SRI a respectat regulamentele interne, dar, dacă ținem cont de transformarea României în ”stat mafiot”, proces în care SRI a avut în cel mai bun caz atitudinea unui spectator, excursiile plătite sau nu de către generalul Coldea apar ca subiecte minore. Opinia publică românească, mass media și aliații noștri așteaptă să vadă în ce măsură a contribuit SRI prin acțiunea sa sau prin pasivitatea sa la transformarea României în ”stat mafiot”, în ce măsură SRI și-a abandonat misiunile legale în favoarea unor acțiuni politice partizane, unele chiar împotriva fundamentelor democrației și statului de drept, cazuri concrete când Justiția a fost transformată în câmpul tactic al SRI. Acesta trebuie să fie obiectivul anchetei inițiate de directorul SRI, Eduard Helvig. Sunt conștient de faptul că am propus un obiectiv ambițios, dar este ceea ce ne-a arătat electoratul că așteaptă după alegeri. La îndeplinirea lui va contribui și noul Parlament și, îmi doresc foarte mult, să ni se alăture și Președintele României, care are atribuții constituționale consistente în acest domeniu, mai ales în cadrul CSAT. Dacă nu o va face, sunt sigur că va fi drasatic sancționat de electorat.

În calitatea mea de președinte al Senatului și președinte ALDE, voi folosi toate pârghiile legale și întreaga mea influență politică pentru atingerea obiectivului de mai sus", a transmis Călin Popescu Tăriceanu. 

 

Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-13Parerea ta...

PENALUL.
13 Ian 2017

Subiectul Coldea este pen tru creerele spalate ale celor cate isi pierd timp ul in fata latrinei 3 si haznaua rotv a viitorului puscarias ghita.Despre p enalul senatului , ramane un penibil produs expira t si sluga umila a mafiei bolsevico - pesediste.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray