2019-10-17 13:48

TĂRICEANU: „Referendumul, modul în care DICTATORUL discută direct cu poporul!”

 |  18:31
TĂRICEANU: „Referendumul, modul în care DICTATORUL discută direct cu poporul!”

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a criticat, miercuri, intenţia preşedintelui Klaus Iohannis de a organiza un referendum pe tema continuării luptei împotriva corupţiei şi asigurarea integrităţii funcţiei publice, intenţie pe care a caracterizat-o drept o atitudine caracteristică regimurilor totalitare, în care dictatorul discută direct cu poporul.

”Această idee pe care preşedintele a lansat-o de organizare a unui referendum se circumscrie unui alt tip de atitudine, caracteristică regimurilor totalitare, în care dictatorul discută direct cu poporul, peste capul instituţiilor democratice, peste capul Parlamentului, peste capul partidelor politice. Aceste consultări sunt de foarte multe ori extrem de riscante”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, potrivit News.ro.

Preşedintele Senatului a criticat şi ieşirea şefului statului la protestele de duminică seara, spunând că preşedintele Iohannis doreşte să ducă România în afara cadrului constituţional.

”Pare, şi prin toate acţiunile pe care le-a desfăşurat în ultima perioadă, să ignore votul pe care românii l-au dat şi să dorească să conducă România în afara cadrului constituţional democratic. Faptul că se pune în fruntea coloanelor de manifestanţi la o manifestaţie neautorizată… Cred că trebuie să respectăm cu toţii ordinea constituţională democratică, de aceea am avut alegeri, de aceea avem un Parlament”, a mai adăugat Tăriceanu.

El a caracterizat referendumul anunţat de Klaus Iohannis drept un demers nepotrivit.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-25Parerea ta...

ANACONDA
25 Ian 2017

bai lichelelor , da ' referendumurile declansate de voi ce erau ? ati incercat de doua ori sa instalati dictatura rosie si ati luat-o in barba ! n-ati invatat nimic repetentilor si mafiotilor !!! acum incercati din nou , dar o sa mai incasti inca un sut in c... !!! carand , curand o sa va pasca niste alegeri anticipate de-o sa va sature de putere si aranjamente mafiote . dupa asta veti da cu subsemnatul de-o sa faceti scurta la mana !!!
MAFIA IN FLOARE SI COLABORARE
25 Ian 2017

ba tradatorule vopsit , ai furat destul cu greci si inflatia . mafiotule grecotei comunist .
ADRIAN
26 Ian 2017

Ai imbatranit urat.... Esti jenant ca slugoi comunist.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray