2020-07-10 16:47

Tăriceanu s-a întâlnit cu o delegaţie a CE:România va exercita preşedinţia Consiliului UE într-un context marcat de multiple provocări

 |  15:57
Tăriceanu s-a întâlnit cu o delegaţie a CE:România va exercita preşedinţia Consiliului UE într-un context marcat de multiple provocări

România va exercita preşedinţia Consiliului UE într-un context complex, marcat de multiple provocări care au un impact deopotrivă asupra vieţii cetăţenilor şi a guvernelor, a transmis preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, unei delegaţii a Comisiei Europene cu care s-a întâlnit vineri la Senat.

Tăriceanu s-a întâlnit vineri cu o delegaţie a Comisiei Europene condusă de Martin Selmayr, secretarul general al Comisiei Europene şi Clara Martinez-Alberola, şeful de cabinet al preşedintelui Comisiei Europene, care se află la Bucureşti într-o vizită de lucru, ca segment al pregătirilor pentru preluarea de către România a preşedinţiei rotative a Consiliului UE.

"România va exercita preşedinţia Consiliului UE într-un context complex, marcat de multiple provocări care au un impact deopotrivă asupra vieţii cetăţenilor şi a guvernelor. Apreciez sprijinul oferit de instituţiile europene, inclusiv din partea Comisiei, atât în etapa de pregătire, pentru asigurarea condiţiilor necesare preluării în cele mai bune condiţii de către România a mandatului Preşedinţiei Consiliului UE, cât şi în etapa efectivă de exercitare a mandatului", a declarat Tăriceanu, la finalul discuţiilor.

Potrivit aacestuia, pe durata deţinerii Preşedinţiei Consiliului UE, România va acţiona - conform cutumei - ca mediator imparţial şi facilitator de consens. "Discuţiile au prilejuit, de asemenea, reafirmarea, de ambele părţi, a faptului că există nevoia imperioasă de unitate şi cooperare între statele membre UE, precum şi nevoia de mai multă coeziune economică, socială şi teritorială, în litera şi spiritul tratatelor UE", a adăugat Tăriceanu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-10-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz