2020-07-03 15:42

Tăriceanu, SCRISOARE căre liberali: Convingeţi-l pe Iohannis să semneze REVOCAREA lui Augustin Lazăr

 |  13:23
Tăriceanu, SCRISOARE căre liberali: Convingeţi-l pe Iohannis să semneze REVOCAREA lui Augustin Lazăr

Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a publicat o scrisoare deschisă către “prietenii liberali” în care le solicită acestora să-l convingă pe Klaus Iohannis să dea dovadă de respect faţă de fondatorii PNL şi faţă de cei care au murit în temniţele comuniste şi să semneze revocarea din funcţia de procuror general a lui Augustin Lazăr.

"Fac un apel la voi, dragi prieteni liberali, să susţineţi solicitarea noastră de demitere a lui Augustin Lazăr, unul dintre mulţii călăi ai părinţilor şi bunicilor noştri, omul care şi-a clădit o carieră de succes pe lacrimile şi suferinţele celor care au cutezat să înfrunte regimul de tristă amintire. Vă cer să-l convingeţi pe domnul Iohannis, liderul vostru vremelnic, să dea dovadă de respect faţă de cei care au fondat Partidul Naţional Liberal, să dea dovadă de respect pentru cei care au murit în temniţele comuniste şi să semneze revocarea lui Augustin Lazăr din funcţia de procuror general al României. Fiţi alături de noi măcar acum, pentru că istoria nu ne va ierta pe niciunul, dacă vom eşua în demersul nostru", scrie Tăriceanu în scrisoarea deschisă.

El invocă mărturiile lui Iulius Filip, disident anticomunist închis mulţi ani în temniţa de la Aiud: "Apoi au apărut alţi şi alţi deţinuţi politici a căror viaţă a fost un iad din cauza unei cozi de topor a Securităţii. Acea coadă de topor are un nume. Se numeşte Augustin Lazăr. Este actualul procuror general al României. Chiar dacă Iulius Filip ar fi fost singurul care a suferit în închisoarea de la Aiud din cauza procurorului Lazăr, acesta din urmă ar fi trebuit să fie de mult plecat. Dar au mai fost Marin Iancu, Ioan Muntean şi alte zeci de deţinuţi de la temniţa din Aiud, cărora procurorul comunist Lazăr, şeful comisiei pentru eliberări condiţionate, le-a refuzat dreptul la libertate. Le-a furat din viaţa lor mulţi ani! A lipsit copiii de taţii lor mulţi ani! Toate, în numele unui regim autoritar, căruia procurorul Lazăr i-a jurat credinţă veşnică".

Tăriceanu afirmă că Gulagul comunist a conţinut 240 unităţi de detenţie, între care 44 puşcării, 61 locuri de anchetă, depozit şi surghiun, 72 lagăre de muncă, 63 centre de deportare şi domicilii obligatorii, 10 azile psihiatrice cu caracter politic şi 100 sedii judeţene unde se desfăşurau anchetele Securităţii, iar în Gulagul românesc s-a stins aproape toată floarea partidelor istorice, liberali şi ţărănişti laolaltă, militari şi fruntaşi ai satelor, elita neamului românesc.

Liderul ALDE mai spune că în numele acestor înaintaşi nu avem voie să asistăm impasibili la pângărirea memoriei deţinuţilor politici, cel mai paradoxal titlu de nobleţe din istoria umanităţii, după cum îl numea un fost prizonier, dr. Octavian Vulpe.

"Paradoxal, pentru că nu putea fi obţinut cu bani. Paradoxal, pentru că cei care l-au avut nu l-au cerut, iar cei care l-au acordat, nu şi-au dat seama că înnobilează. În numele acestor înaintaşi nu avem dreptul să mai tolerăm prezenţa în fruntea procurorilor români a unui fost torţionar – fie şi moral – însărcinat de comunişti să menţină după gratii criticii regimului", precizează Călin Popescu Tăriceanu.

El mai aminteşte că pe 9 martie, am comemorat, ca în fiecare an, Ziua Deţinuţilor Politici Anticomunişti şi mu ne-am fi imaginat că avea să urmeze, scurt timp după aceea, cutremurul, "că aveam să aflăm cu (prea) multă întârziere că am făcut o revoluţie anticomunistă pentru dreptul unui torţionar de a se propti la vârful Justiţiei cu acelaşi cinism cu care semna cândva respingerea repetată a eliberării disidentului Iulius Filip şi a celorlalţi luptători anticomunişti".

Călin Popescu Tăriceanu i-a adresat şi preşedintelui Klaus  Iohannis o scrisoare deschisă pe tema revocării lui Augustin Lazăr, iar sâmbătă, într-o postare pe Facebook, l-a comparat pe  Lazăr cu eroul comunist Vasile Roaită, ucis în timpul protestelor de la Atelierele CFR Griviţa, care a primit numeroase onoruri şi despre care s-a descoperit ulterior că fusese infiltrat de Siguranţă printre muncitori pentru a-i spiona. "Lupta de clasă s-a emancipat: unii primesc onoruri abia după ce se află că erau slugile sistemului odios", remarca Tăriceanu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-04-14

In legatura cu acest articol...

Tăriceanu, atac la Augustin Lazăr: Acest Vasile Roaită al Opoziţiei

Călin Popescu Tăriceanu, huiduit la Iaşi

Tăriceanu, anunț surpriză pentru prezidențiale: Îmi doresc ca Dragnea să rămână liber
Parerea ta...

BILLETELUL ROZ
14 Apr 2019

Acest impostor isi tine in sertar propriul dosar de peste cinci lu ni de zile si manipuleaza analfabetii psd-alde cu '' statul paralel''. Aceasta sintagma inventate de mintea lui bolnava a fost preluata si de haznaua3 urât mirositoare si closetul TV ghita fugaru cu care vor flutura in campania electorala. DNA l-a achitat in dosarul '' mita de la Vântu''. Aici nu mai e '' statul paralel''?????. Amedeo Lazarescu a turnat pe bani la '' statul paralel''. Nici aici nu spune nimic mascariceanu !!!!!!!. Biletelul roz trimis lui BASESCU ????? IAR TACE MANECHINUL !!!!!!!! CINE DRACU IL MAI VOTEAZA PE ACEST BORFAȘ EXPIRAT SI IMORAL ??????
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz