2019-05-26 04:10


TĂRICEANU se declară pregătit să candideze la PREZIDENȚIALE. Despre vizita în SUA: „Am angajat o firmă de consultanță, nu am apelat la ambasadorul MAIOR!”

 |  16:00
TĂRICEANU se declară pregătit să candideze la PREZIDENȚIALE. Despre vizita în SUA: „Am angajat o firmă de consultanță, nu am apelat la ambasadorul MAIOR!”

Liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat, joi, că este pregătit să îşi asume candidatura la Preşedinţie, adăugând că o decizie în coaliţia de guvernare va fi luată după alegerile pentru Parlamentul European şi după o analiză a sondajelor de opinie.

„Candidatura la Preşedinţie se va anunţa oficial, dar nu vorbesc neapărat în nume propriu. Am discutat acest subiect în cadrul coaliţiei, eu sunt pregătit să îmi asum această candidatură, în condiţiile în care vom vedea care este cel mai bine plasat candidat în cursa pentru fotoliul de la Cotroceni. Vom face acest lucru, cel mai probabil, după alegerile pentru Parlamentul European", a spus Tăriceanu, la DC News. 

Pe de altă parte, preşedintele Senatului a precizat că pentru organizarea vizitei sale recente în SUA nu au fost implicate Ambasada României la Washington şi reprezentanţa diplomatică americană de la Bucureşti, susţinând că relaţia România-SUA trebuie să fie „directă", nu „mijlocită" de ambasadorul George Maior. „E bine ca această relaţie să fie una directă, şi nu mijlocită printr-un ambasador care nu ştiu pe cine reprezintă acolo: statul paralel din România, fundaţiile Soros şi anexele, pe doamna Kovesi, pe Coldea, pe Dumbravă, nu ştiu. (...) Sunt din 2014 preşedinte al Senatului. Ambasadorul României nu a fost capabil să aranjeze o singură vizită oficială, nu numai pentru mine, ci şi pentru prim-miniştrii care au fost în funcţie. Nimic!", a spus Tăriceanu la DC News.

El a explicat că vizita sa a fost stabilită prin diverse contacte. „Am avut o firma de consultanţă care a fost angajată şi care s-a ocupat nu numai de aceste întrevederi, ci are o misiune mai largă de asigurare a componentei de public relations, de relaţionare cu media, pentru că constat că imaginea României în SUA este o imagine deformată, proiectată răuvoitor de multe vreme. Ambasadorul SUA la Bucureşti are nişte poziţii pe care le cunoaştem şi nu vreau să le comentez, constante. Ambasada României la Washington, sau mai bine zis ambasadorul României la Washington, a continuat linia din timpul preşedintelui Băsescu de a izola practic conducerea politică a României şi de a nu angaja nişte contacte care să permită americanilor să cunoască leadershipul politic din România şi modul în care noi înţelegem relaţia strategică cu SUA. Atunci, sigur că am utilizat mijloace legale şi legitime care să îmi permită mie şi României ca să proiectăm o altă imagine, modul în care vedem relaţia euroatlantică", a adăugat Tăriceanu. El a menţionat că miercuri s-a întâlnit cu ambasadorul României la Washington, George Maior. „Am avut ieri o scurtă întrevedere. Ieri după-amiază, înainte de plecare, la mine la hotel. Atât!", a mai spus Tăriceanu. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2019-04-11

TAGURI: tariceanu, alde, senat, prezidentiale, sua, maior
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
11 Apr 2019

Firma de consultanță angajata va trebui sa raspunda mai intai DE TOATE de ce politicieni POLTRUCI ca tine sunt niste; NON VALORI UMANE, GUNOAIE UMANE, ETC......
ANONIM
12 Apr 2019

@ Apreciați că Tăriceanu, dacă va candida, va candida cu programul ,,Întoarcerea fanarioților pentru restituiri și despăgubiri ", ?
Random imageUltimele stiri


STARBAG