2020-07-02 10:30

Tăriceanu: Senatul va analiza o eventuală propunere privind dezbaterea legii alegerii primarilor în Comisia de Cod electoral

 |  07:35
Tăriceanu: Senatul va analiza o eventuală propunere privind dezbaterea legii alegerii primarilor în Comisia de Cod electoral

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, duminică seara, că Biroul Permanent va analiza, în cadrul şedinţei de luni, o eventuală propunere de dezbatere de către Comisa de Cod electoral a proiectului de lege al PNL privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

"Dacă va exista o propunere, în Biroul permanent vom discuta și vom hotărî. Putem să discutăm orice. Nu există subiecte tabu. Puteam să discutăm despre reforma sistemului electoral încă o dată deși am făcut-o anul trecut. Dar nu putem să facem această discuție cu patru luni înainte de alegeri.(...) Nu este firesc pentru un Parlament pe final de mandat, cu credibilitatea foarte scăzută, erodată, să ia în discuție cele mai importante legi. Trebuie să așteptăm alegerile, un Parlament cu un mandat proaspăt reînnoit, care să vină și să discute aceste lucruri.(...) Această discuție putem să o redeschidem la începutul mandatului viitor pentru a avea timpul necesar să cântărim, să nu ne grăbim și să găsim o formulă echilibrată care să nu dea impresia că favorizează pe unii și defavorizează pe alții", a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la Digi 24.

În opinia acestuia, legea electorală "trebuie să pornească de cetățean, și nu de la partide".

"PNL face o greșeală pentru că pune accentul pe propria lui identitate și propriul profil. În loc să se gândească la o mai bună reprezentare a cetățenilor își pune problema cum va fi reprezentat PNL. Eu cred că trebuie să pornim de la cetățean și nu de la partide când mergem către legea electorală", a susţinut Călin Popescu Tăriceanu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-02-08

In legatura cu acest articol...

Traian Băsescu: Dacian Cioloş a procedat corect, nu i-a fost teamă

Tăriceanu: ALDE nu va colabora cu partidul lui Traian Băsescu. Gabriel Oprea, mai frecventabil
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz