2020-08-07 01:45

Tăriceanu speră ca alegerile să reconfirme forța politică a ALDE

 |  21:11
Tăriceanu speră ca alegerile să reconfirme forța politică a ALDE

Copreședintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a afirmat miercuri, la Arad, că alegerile parlamentare din 11 decembrie trebuie să ''confirme'' poziția actuală a partidului pe care îl reprezintă, de a fi ''a treia forță'' politică din România.

Tăriceanu a spus că și-ar dori ca ALDE să obțină la Arad cel puțin scorul obținut în acest județ de Partidul Național Liberal la alegerile din 1990, atunci când el a devenit deputat de Arad, aceasta fiind ''o ambiție'' a sa.

''Speranța mea se întemeiază pe faptul că în Vest, unde orientarea occidentală a oamenilor este naturală, unde liberalismul are un ecou puternic, este normal ca singurul partid liberal din România, ALDE, să obțină un scor bun'', a susținut Călin Popescu Tăriceanu.

Întrebat care sunt, în opinia sa, motivele ce au contribuit la scăderea în sondaje a actualului PNL, el a apreciat ca acestea fiind ''lipsa unor lideri cu greutate, cât și asocierea cu președintele Iohannis, asociere care a fost benefică după alegerile locale, cât și cantonarea liderilor acestui partid în zona unor probleme minore pentru cetățeni''. ''Asocierea PNL-ului și cu Guvernul nu face decât să îi tragă în jos, deoarece percepția publică a acestuia este foarte proastă'', a spus liderul ALDE.

Tăriceanu a afirmat că ALDE este în prezent ''a treia forță'' pe scena politică din România.

''Acesta este rezultatul pe care l-am obținut în urma alegerilor locale, iar alegerile parlamentare trebuie să confirme această poziție. O să vedem care va fi scorul, depinde foarte mult de capacitatea noastră de atragere și de convingere a electoratului. Dar cred că, așa cum arată sondajele de opinie în acest moment, ALDE se va consolida ca a treia forță politică, iar în perspectiva anului 2020 să depășim Partidul Național Liberal'', a spus Călin Popescu Tăriceanu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-11-02Parerea ta...

CONSTANTIN
02 Noi 2016

BOSOROGUL ASTA CU BURTA DE GRAVIDA VADANA VISEAZA FRUMOS. CRED CA DUPA ALEGERI ISI VA FACE UN PARTIDULET CU CELE 5 NEVESTE ALE SALE ! STATUTUL O SA-L SCRIE LA MITITICA CA SA-I MAI SCADA DIN PEDEAPSA.
SA CONFIRME CA SUNTETI ESUATI
03 Noi 2016

ALDE e o facatura cu tot felul de panali, pomanagii (vezi S. Cimpeanu) sau esuati de prin alte partide.... Vai de capul vostru, si eu sper sa se confirme ca nu reprezentati nimic in Romania de azi, pe care ati adus-o la sapa de lemn. RUSINE !!!
ANONIM
03 Noi 2016

ACEST. IMPOSTOR SI CLICA LUI PENALA SLUGOI A MAFIEI PSD TREBUI SA DISPARA DEFINITIV DE PE SCENA POLITICA A RO.LOCUL LOR ESTE LA PUSCARIE.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz