2020-01-29 04:42

Tăriceanu SUSȚINE un ministru TEHNOCRAT, independent pentru Ministerul Justiției

 |  17:10
Tăriceanu SUSȚINE un ministru TEHNOCRAT, independent pentru Ministerul Justiției

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a subliniat, la sfârşitul consultărilor de la Palatul Cotroceni cu Klaus Iohannis, necesitatea în fruntea Ministerului Justiţiei a unui ministru tehnocrat care să fie independent de factorul politic pentru a elimina orice ingerinţă.

"Pentru o perioadă cât justitia nu revine în normalitate va trebui să acceptam ideea unui ministru tehnocrat şi independent care să scoată justiţia de sub forma oricăror ingerinţe politice", a afirmat Călin Popescu Tăriceanu.

În privinţa consultărilor de la Cotroceni, deşi Dragnea susține că nu este nevoie de o întâlnire între partidele politice pentru un acord politic, liderul ALDE a arătat că trebuie să aibă loc o astfel de întrunire și ajungerea la un acord politic pe sistemul de justiție din România.

”Președintele a afirmat că încearcă, prin rolul constituțional pe care îl are să încerce o mediere între partidele politice, pe legile justiției. În acest sens, cred că între partidele politice din Parlament trebuie să aibă loc o întâlnire pentru a cădea de acord asupra unui set de principii, pe care să le respectăm.

Aceste discuții trebuie să pornească de la câteva principii: să convenim asupra unei definiții pe ceea ce înseamnă un stat de drept. Nu funcția represivă a statului trebuie să fie în centrul atenției, ci modul în care statul poate să îi protejeze pe cetățeni.”, a declarat Tăriceanu, după consultările de la Cotroceni.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-10-24Parerea ta...

ANONIM
24 Oct 2018

Au fost și vremuri în care Popescu Tăriceanu afirma că se consideră un "tehnocrat" ? În ce "specialitate" opinați că ar putea fi considerat Popescu Tăriceanu "tehnocrat" ?
ANONIM
24 Oct 2018

Considerați că de fapt Popescu Tăriceanu anunță că nu mai susține programul politic al guvernului și al coaliției de guvernare din domeniul justiției ? Considerați că un astfel de anunț se referă la activitatea guvernului , unui ministru tehnocrat neputând să i se solicite realizarea unui program politic al unei coaliții de guvernare ?
MANECHIN BOLSEVIC
24 Oct 2018

Acest golan care a castigat alegerile cu sprijinul mafiei psd vrea sa ne arate ca e un bun negociator in politica dâmboviteana. Sustinerea fata de mafia psd si pseudo-tehnocratul tuDOREL ne arata perversitatea acestui grecotei mitoman si afemeiat.
# INJUSTIţIE
31 Oct 2018

Nu EVALUARE CI, CONCURS PE NOTE; RĂSPUNDERE INSTANT CU PORTOFELUL ...
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine