2020-02-26 19:31

Teo Trandafir, dată afară din PDL şi nu prea. Suspendare să fie, dar să ştim şi noi

 |  19:29
Teo Trandafir, dată afară din PDL şi nu prea. Suspendare să fie, dar să ştim şi noi

Grupul parlamentar PDL de la Camera Deputaţilor estezguduit la acest început de sesiune parlamentară de un nou scandal. Protagonişti:deputaţii democrat-liberali suspendaţi că au votat moţiunea de cenzură aopoziţiei din luna iunie care ar vrea să revină în sânul PDL.

De la suspendarea celor doi deputaţi din PDL, DanielOajdea şi Teodora Trandafir care au votat moţiunea de cenzură a celor de la PSDau trecut aproape trei luni, dar situaţia lor este extrem de neclară. Săptămânatrecută, în şedinţa grupului, a fost reluat subiectul şi a stârnit o polemicăaprinsă între deputaţii PDL. O mică, dar viguroasă parte a lor, în frunte cupreşedinta Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, vrea să o reabiliteze pe TeoTrandafir şi să o reprimească în partid, în timp ce majoritatea deputaţilor PDLnici nu vrea să audă de asta. Se pare că Teo a fost iertată chiar de premier căa votat pentru demiterea lui şi este gata, de dragul păstrării armoniei înmajoritatea parlamentară, să o considere din nou colega lui de partid. Nici TeoTrandafir nu a spus vreodată că ar vrea să plece din partid, ea susţinândpermanent că are o simpatie deosebită pentru Emil Boc, iar votul la moţiune afost de fapt pentru un principiu nu împotriva premierului. În aceste condiţii,Roberta Anastase a pledat pentru reprimirea fostei vedete de televiziune în grup mai ales că, după cum a susţinut ea,Teo nici nu poate fi considerată suspendată pentru că Biroul Permanent Naţionalnu a luat în discuţie această propunere, spre deosebire de Daniel Oajdea, carea fost suspendat cu acte de conducerea partidului. Discuţia de săptămânatrecută din grup a rămas fără nici un rezultat, singurul lucru pe care RobertaAnastase a reuşit să-l obţină pentru Teo fiind numirea din partea PDL ca membruîn Comisia de Cultură a Camerei Deputaţilor. Propunerea a fost anunţată ca pe untriumf în plenul Camerei de însăşi preşedinta acestei instituţii, RobertaAnastase.

Rămâne ca în tren până la Consiliul Naţional

Situaţia celor doi deputaţi, Oajdea şi Trandafir, varămâne la fel de neclară până când propunerea de suspendare a lor va fi aprobatăsau nu de Consiliul Naţional al partidului, singurul for de conducere carepoate decide acest lucru. „Până atunci, atât Teo Trandafir, cât şi DanielaOajdea rămân membri ai grupului nostru chiar dacă sunt membri suspendaţi. Eiparticipă la şedinţele noastre de grup, iar eu nu pot să nu-i primesc că mă potda în judecată. Aşa prevede statutul”, a spus pentru „Puterea” liderul grupuluideputaţilor PDL, Mircea Toader. El a adăugat că trebuie convocată o şedinţă aConsiliului Naţional cât mai curând pentru că sunt mai multe probleme derezolvat printre care şi cea a suspendaţilor. Toader a adăugat că în ce opriveşte pe Teo Trandafir era obligatoriu să facă parte dintr-o comisie „caorice alt parlamentar”, de aceea grupul a propus-o la Comisia de cultură.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-10-21Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine