2020-04-03 08:06

Teo Trandafir mai aşteaptă, deşi a primit oferte de la mai multe partied. “Nu e numai PSD-ul pe lume”

 |  19:21
Teo Trandafir mai aşteaptă, deşi a primit oferte de la mai multe partied. “Nu e numai PSD-ul pe lume”

Cum explică Teo Trandafirgestul pe care l-a făcut după ce a votat moţiunea de cenzură? De ce s-a îmbrăţişatcu Aura Vasile, deputat PSD, după ce a introdus bilele în urnă? A primit ofertedin partea social-democraţilor sau a altor partide? Ce variante ia în calculdacă va fi exclusă din PDL? Răspunsurile la toate aceste întrebări le veţi aflacitind interviul de mai jos, în care Teo ne mai povesteşte şi despre MădălinaManole şi ne spune în ce condiţii s-ar gândi să revină în televiziune.

- S-a comentat foarte multpe tema gestului tău, imediat după ce ai votat. Până la urmă, ce ai vrut săspui, exact, prin gestul ăla?

- Am avut colegi care, din cauzaemoţiilor cred, mai scăpau bilele pe jos. Şi m-am gândit că, după ce că mi-eatât de rău, după ce că sunt pe tocuri, poate scap bilele pe jos. Şi mă gândeamce fac eu printre oamenii ăştia, cum adun eu bilele de pe jos?! Mai ales că mă şifilmau! Zic, Doamne, n-o să reuşesc veci pururea! Şi m-am ridicat undeva pe la“S” (litera alfabetului - n.r.). M-am dus acolo, am stat, am aşteptat, suntdestul de mulţi cu “S”, cu “Ş”. Şi aud: “Trandafir TeodoraVirginia”! A trebuit să mă duc mai întâi la cei doi care dădeau bilele. Apoi amzis, să văd dacă reuşesc acum cu scările. Urc scările, ajung la urne, votez cumtrebuie şi ies din cadru! Şi în momentul în care am ieşit din cadru, atât detare m-am bucurat, încât am făcut acel nenorocit de gest! Care, după părereamea, este nesemnificativ faţă de ce se întâmplă acolo. Sunt alte lucruri, multmai grave, la care puteau să facă referire. Nu a fost, după părerea mea, ungest obscen. Dacă voiam să fac un gest obscen, făceam... mai ştim şi noi! Dareu n-am vrut, nu am vrut!

- Deci gestul nu a însemnat:“Uau, ce bine că am votat moţiunea, mă simt împăcată cu mine”?

- Eram oricum împăcată cu mine!Eu cerusem să mi se aducă o sticlă cu apă, că nu mâncasem şi nu băusem nimic,eram disperată de sete, şi după ce am reuşit să votez, zic, hai că o iau repedecătre uşă. Ei, geografic, naţional-liberalii şi PSD-ul sunt exact în drumul cătreuşă. Eu ce era să fac, s-o iau în zbor? A venit la mine o doamnă.

- Aura Vasile.

- Da. Să mă felicite. Şi ce era săfac, să o îmbrâncesc pe scări?

- Dar tu eşti prietenă cu ea?

- N-am vorbit niciodată. Nicipomeneală. O singură dată ne-am întâlnit, la baie, că două doamne. E o doamnăca oricare alta, nu o cunosc. M-au preluat nişte colege de pe la Realitatea şiAntena 3, să-mi dea cu ventilatoare... Apoi, am zis să mă întorc în sală, căpoate se mai întâmplă ceva. Colegul din faţa mea mi-a spus “măi, faptul că aivotat cum ai votat nu m-a deranjat aşa de tare, dar gestul a fost...”. Zic eu:“Ce gest?”. “Gestul de după!”. “Caregest de după?”. Şi mi-arata. Şi zic: “Când am făcut eu aşa?!”. “După ce aivotat!”. Eu coborâsem scările, iar de filmat, se filmează până când ieşi dinzona de interes, după aia vine următorul coleg, care e aşteptat la urne, decinu m-am gândit că mă urmăresc pe mine cinş'pe mii de ani! Am mai păţit o dată,la Andreea Marin, la “Cei mai iubiţi”... aveam eu o figură, mă strâmbam cubuza. Mă cheamă Andreea Marin, spun ce am de spus şi mă îndrept către prieteniimei, care erau mai încolo. Şi am făcut gestul cu buza. S-a văzut şi pe filmare,şi-n reluare! Ar fi trebuit să mă obişnuiesc şi să-mi dau seama că sunt urmăritămult mai mult decât alţi colegi. Nu ştiu din ce motive, poate pentru că aparfoarte rar.

- Dar ştii că unii au spus căAura Vasile a venit să te felicite, cu gândul că te-ar vrea cei din PSD?

- Doamna Aura Vasile nu mi-a făcutmie nici un fel de propunere sau măcar o aluzie, vreodată.

- Nimeni nu ţi-a propus până acumsă treci la PSD?

- Măi, n-aş vorbi desprelucrurile astea, că nu e numai PSD-ul pe lume. Adică, au fost tot felul deoportunităţi... Stau şi aştept. Deocamdată. Nu mi se pare corect să iesdintr-un partid care, până la urmă, m-a ajutat. Nici bine n-am intrat şi ies.Nu, dacă mă dau ei afară, e ok, dacă nu, eu de plecat, nu mi se pare normal.

- Să punem răul în faţă şi săspunem că te vor exclude, te-ai gândit ce variante iei în calcul?

- Independent. Eu aşa zic.

- Cum e la Parlament mâncarea dela cantină, ai mâncat vreodată acolo?

- Nu, n-am fost. Am fost într-unrestaurănţel unde mâncăm câte un cremvurst sau un pic de piept de pui şi maisunt nişte chestiuţe la fiecare etaj, unde au tot aşa, piept de pui şi salatăde varză.

- Deci nu vă întâlniţi la masă, sămai stai la o şuetă?

- Noi, de obicei, dom' Prigoană şicu mine, ne luăm de mână şi bem o apă plată.

- Mai ţii regim?

- Acum, nici nu mai am încotro, îţidai seama că da. Dar nu mai sunt atât de disperată.

- Ştiu că te preocupă foarte tarelucrul ăsta.

- Şi o să mă mai preocupe, maidevreme sau mai târziu.

- Dar cu Carmen Brumă (iubia luiMircea Badea, bun prieten cu Teo - n.r.) te-ai sfătuit vreodată, în legătură cudiete de slăbire?

- Nu, eu dacă fac ceva, fac pecont propriu.

- Erai foarte încântată de proiectultău de televiziune, cu emisiuni produse pentru posturi locale. Acum se ocupăcolegii tăi de el?

- Da, pentru că statutul dedeputat nu-mi permite.

- Dar dacă ai reveni, totuşi, pesticlă, te-ar tenta să faci talk-show politic sau ai înclina tot spredivertisment?

- Sinceră să fiu, nu m-am gânditla asta, că mai sunt vreo doi ani şi jumătate de mandat. În doi ani jumate, sepot schimbă foarte multe. Depinde şi ce-ţi cere piaţa. Dacă sunt foarte multetalk-show-uri politice, nu mai faci încă unul. Depinde nu numai de realizatoriitv, ci şi de publicitari, care doresc un anume tip de format. Îţi dau unexemplu la întâmplare: eu am o uzină de neferoase şi aş vrea o emisiune în caresă-mi pot expune şi eu produsele.

- Şi realizatorii tv se conformeazăşi se gândesc să facă emisiuni pe placul lor?

- Nu prea se gândesc, că vezi cătotul se face otova! Publicitarii nu se impun chiar aşa, dar tu încerci să aflide la el cam ce şi-ar dori, ca să-ţi păstrezi şi să ai grijă de sursa de bani,să o păstrezi actuală. Din păcate, lucrurile astea nu se întâmplă, oamenii nugândesc aşa, se întâmplă prea des ca emisiunile să rămână fără bani, vinepatronul cu bani, el nu e mulţumit, realizatorul nu e mulţumit că i se taie dinbani şi tot aşa. Pentru că nu se gândesc la un lucru simplu: măi, hai să găsimun publicitar care să aibă nevoie de noi. Şi să-l întrebăm: cum am putea să-ţifim pe plac?

- Ţie îţi pare rău că nu mai eştiîn televiziune?

- Dintr-un punct de vedere, da.În vremurile bune, o făceam cu plăcere...

- Te referi la PRO TV?

- Da.

- Dar legat de ultimii tăi ani deteleviziune, ai nostalgii?

- Nu, nu ştiu cum să-ţi spun că sămă înţelegi... Televiziunea trebuie făcută cu multă, multă pasiune. În momentulîn care o faci, dar nu mai eşti atât de motivat emoţional, începi să simţi. Şioboseşti, şi ţi se pare prea mult, şi vrei să faci loc altcuiva. Din păcate, nusunt numai eu, mai sunt şi Mihaela Rădulescu, Mircea Radu, Andreea Marin... ecam linişte.

- Dar nu te roade, pe undeva, să ştiicine făcea audienţă atunci şi cine face azi?

- Să se fi schimbat gusturilepublicului? Poate televiziunea nu mai e cum era, pentru că asta se cere acum.Publicul se uită. Câtă vreme ei fac audienţă, înseamnă că ei au dreptate şi noinu.

- Da, dar nici publicul nu areprea multe variante...

- Dacă lucrurile ar sta cu adevărataşa, publicul ar cere şi patronii ar pune mâna pe telefon: hai să facem treaba!

- Mircea Radu ce mai face? De cenu e nicăieri?

- L-o fi sunat cineva, l-o fiîntrebat cineva?

- La un moment dat, erai în discuţiicu Antena 1, ce s-a întâmplat?

- Eu nu mai sunt adeptacontractelor pe termen foarte, foarte lung. În ciuda faptului că este extrem deflatant să fii chemat pentru un contract pe cinci ani, sau patru, sau chiartrei, eu am învăţat că în televiziune, dacă nu eşti cât se poate de dinamic, riştisă te afunzi. Or', să te lupţi iar cu un contract din ăla mamut... eu nu m-amîncumetat.

- Sunt convinsă, totuşi, că multălume s-ar bucura să te vadă din nou la televizor.

- Vezi tu, nu depinde deloc demine. Depinde de emisiune, depinde de patronat, de negocieri ulterioare, demulte lucruri.

- Dar dacă ţi s-ar face acum oofertă foarte bună, exact aşa cum ţi-ai dori-o tu, ai lăsa baltă politica?

- Dacă patronii s-ar angaja să-şiţină cuvântul dat şi să fim împreună şi la bine, şi la rău - pentru că eposibil să fie bine, e posibil să fie rău -, probabil că m-aş gândi foarteserios la asta. Eu la politică nici nu mă prea pricep, în momentul ăsta învăţ.Una e să fii într-o meserie în care te simţi că peştele în apă, alta e să fiiacum, la 40 de ani, pe băncile şcolii.

- Ce este aşa cum credeai tu căeste în PDL şi care este de fapt realitatea din interiorul partidului?

- Îţi dai seama că încă nu m-amdumerit. Nici bine n-am ajuns acolo şi să încep să vorbesc urât despre partidulîn care mă aflu, mi s-ar părea un gest urât. Deocamdată, lucrurile sunt ok dinpunctul meu de vedere.

- Ce îţi lipseşte în momentul ăsta?

- Un pic de stabilitate. Care seva obţine, cu siguranţă, în timp, cu răbdare.

- Dar te consideri un omîmplinit, fericit?

- După ce i s-a întâmplat MădălineiManole, care spunea că e împlinită şi fericită... Sunt doar un om care vrea sămuncească, vrea să câştige un ban cinstit, vrea să-şi crească liniştit copilul.Azi eşti fericit, mâine nu mai eşti. De obicei, fericirea e un sentiment carevine şi trece. Alergi după ea, o prinzi, iar o laşi...

- Pe Mădălina ai cunoscut-o bine,nu?

- Cum să nu, am fost chiarprietene. Vorbeam mult la telefon...

- Ultima oară când v-aţi văzut?

- mNu mai ţin minte exact, la oemisiune. Dar vorbeam la telefon. Prietenii nu sunt neapărat aia care se vădtoată ziua şi se pupă în bot. Dar în momentul în care dai un telefon, prietenulvine şi din Noua Zeelandă, dacă îl chemi. Nu am bănuit nimic, nu am avut nicicea mai vagă idee (despre drama prin care trecea Madalina Manole - n.r.). Nu amsesizat nimic ciudat la ea...

- La înmormântare nu ai ajuns, nute-am văzut.

- Nu. Au apărut în ultimul timpnişte personaje care sunt peste tot la înmormântări. Şi mi-e teamă să nu devinunul dintre ele. Tot felul de ciocli pe care îi vezi pe peste tot când seîntâmplă câte o nenorocire. Am stat şi ne-am jelit pe Facebook, care mai decare, am ascultat din momentul ăla numai Mădălina Manole...


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-06-19Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine