2020-08-13 06:25

Teodor Meleşcanu: Este adevărat că Traian Băsescu nu a cerut SIE o listă a ofiţerilor acoperiţi din Guvern

 |  12:00
Teodor Meleşcanu: Este adevărat că Traian Băsescu nu a cerut SIE o listă a ofiţerilor acoperiţi din Guvern

Fostul şef al SIE Teodor Meleşcanu a declarat, vineri, că este adevărat că preşedintele Traian Băsescu nu a cerut serviciului o listă a ofiţerilor acoperiţi din Guvern, dar i-a cerut numele acestora. Meleşcanu a ţinut să precizeze că "numele înseamnă mai multe persoane", motiv pentru care el a vorbit despre o listă.

Fiind întrebat în legătură cu acuzaţiile care i-au fost aduse de şeful statului, că a minţit când a spus că i-a fi cerut lista cu ofiţerii acoperiţi, Teodor Meleşcanu a spus: "Din punctul de vedere al listei aşa este, este corect, preşedintele nu a cerut o listă, mi-a cerut numele celor care sunt ofiţeri acoperiţi în Guvern. Numele înseamnă mai multe persoane, de aceea m-am referit la o listă a ofiţerilor acoperiţi".

Teodor Meleşcanu a mai spus că preşedintele i-a cerut să îi comunice dacă în Guvern există ofiţeri acoperiţi ai SIE sau foşti ofiţeri, fără să treacă vreun nume.

"S-a cerut să se comunice dacă în guvern există ofiţeri acoperiţi ai SIE sau foşti ofiţeri acoperiţi ai SIE şi să se comunice perioada în care să fi făcut parte din serviciu. Nu a trecut nume", a precizat Teodor Meleşcanu.

Chestionat în continuare în legătură cu faptul că preşedintele Traian Băsescu a spus că este o situaţie fără precedent ca şeful SIE să refuze să dea informaţii preşedintelui, Meleşcanu a spus că nu este de această părere.

"Nu cred că este fără precedent. Ceea ce caracterizează serviciile a fost reforma lor şi respectarea legalităţii în desfăşurarea legalităţii. Răspunsul meu nu a fost un răspuns de refuz faţă de preşedinte, pentru că nici nu se pune problema, având în vedere poziţia noastră în stat, a fost un răspuns al Serviciului de Informaţii Externe care a precizat cu claritate că potrivit prevederilor legale asemenea date nu pot fi emise nimănui în niciun fel", a afirmat fostul şef SIE.

Teodor Meleşcanu a afirmat că serviciile nu s-au implicat în lupta politică şi singura lor preocupare este să ofere informaţii persoanelor care beneficiază de aceste informări - preşedintele, prim-ministrul, miniştrii, preşedinţii celor două Camere - pentru a lua decizii corecte.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-10-17Parerea ta...

IN SFARSIT!
17 Oct 2014

Am reaparut, pe forumuri, panarama de mine, LABARUL DELA MIEZUL NOPTII, de-abia acum juma de ora, am facut ochi, pt. ca noaptea scriu pe forumuri, la greu, lingandu-i in cur, pe Baselu si Vadimelu, dar fac si dese pauze, de cate 10 min., da LABA in baie dupa usa, unde vine bunica si ma prinde, apoi ma bate tare, cu palma, peste ceafa mea groasa, de hidrocefal-oligofren! SA TRAITI BINE!
CIUMA ROSIE PE FORUM!
17 Oct 2014

Pazea! Acelasi detectiv-basina trimis de MILITIA PONTIST-ELECTORALA sa faca putin voyerism aici, pe forum, din pricina de 'putina' impotenta - reala si/sau intelectuala:)
MARIANA
17 Oct 2014

tatae esti complice cu plagiatorul acoperit, toti sunteti fostii si actualii securisti imputiti in frunte cu ginerele matale babaciunea imbre, mosule dute'acasa si lasane ca maninci banii statului de vreo 50 de ani.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz