2020-02-26 00:33

Teodorovici, ANUNŢ privind suspendarea contribuţiilor la Pilonul II: Nu are nimeni nicio intenţie de a face ceva pe ascuns...

 |  12:39
Teodorovici, ANUNŢ privind suspendarea contribuţiilor la Pilonul II: Nu are nimeni nicio intenţie de a face ceva pe ascuns...

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat, marţi, că este prematură o discuţie cu privire la suspendarea contribuţiilor la Pilonul II de pensii înainte de o analiză. El susţine că nimeni nu are intenţia de a “face ceva pe ascuns”, afirmând că Guvernul “nu face decât să acţioneze pentru binele românilor”, fie că este vorba de pensii sau de salarii.

Întrebat despre afirmaţia premierului Dăncilă potrivit căreia analiza la Pilonul II se face la Ministerul Muncii, nu la Ministerul de Finanţe, Teodorovici a replicat: “Se lucrează la Ministerul Muncii, împreună cu alte ministere, Finanţe şi alte instituţii implicate, cei de la ASF şi nu numai”.

Ministrul a mai spus că se lucrează la o analiză, spunând că este prematură o discuţie cu privire la suspendarea contribuţiilor la Pilonul II.

“Toţi cei cu care am discutat şi doamna prim-ministru, şi domnul Dragnea au spus foarte clar că se face o analiză, o discuţie pe toate posibilele scenarii. Ceea ce va ieşi din această discuţie cu siguranţă va fi atractiv pentru cei ce contribuie. E prematur să discutăm înainte sau să facem fel de fel de scenarii, se face o analiză. (...) Rugămintea mea este să stăm, să analizăm şi discutăm atunci când Guvernul are un concept clar, îl prezintă în mod public, cu toţi acotorii implicaţi. Nu are nimeni nicio intenţie de a face ceva pe ascuns, de a face o surpriză neplăcută cuiva”, a mai spus Eugen Teodorovici.

Ministrul Finanţelor a afirmat că Guvernul trebuie să aibă mai multe intrstumente care să ofere un randament cât mai mare, pentru a avea cât mai mulţi bani la ieşirea la pensie.

“În primul rând, să avem mai multe instrumente din care să alegem şi acele instrumente să ofere un randament cât mai ridicat, astfel încât, atunci când ieşim la pensie, să avem cât mai mulţi bani. Au fost ani de zile sau perioade când s-au tăiat din veniturile românilor, inclusiv cu efecte negative asupra acestui fond de pensii. Transferul contribuţiilor a dus la o reducere a deficitului pe zona de fonduri de pensii, undeva anul acesta la 7-8 miliarde de lei de la sume de chiar 18 miliarde de lei, în anii trecuţi”, a continuat el.

Eugen Teodorovici a susţinut că Guvernul, “în mod sigur, categoric şi fără echivoc, nu face decât să acţioneze pentru binele românilor, că e pensie, că e salariu”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-05-22Parerea ta...

NEGRO
22 Mai 2018

PSD nu se poate abtine de la un asemenea furt. Tatoneaza terenul de mai mult timp, alesii lor dau declaratii care de care mai socante, dar in final vor sa se aleaga cat mai repede cu banii nostri de pensie. Raptul le sta in sange. Din 1989, de cand au dat la o parte aripa nationala a conducerii PCR, au constatat ca furtul ca-n codru le vine de minune. Cu blocul de legi ale justitiei tip Iordache in frunte si cu incredintarea de aproape trei decenii cum ca POT in Romania totul vor sa ne dovedeasca ca si fara banii de pensie romanii o vor duce mai bine. Vor minca mai putin, vor bea mai putin si se vor distra asisderea. Cum o vor scoate, totusi, ca acestia sunt banii nostri privati, iar pensiile apartin administratiei statului? Dar te pui cu oligarhii? Nu-si vor convinge alegatorii ca traiul cumpatat, la limita saraciei, este mult mai bun pentru romani? Iar consumatorii de mici din padurea Cacana ii vor aplauda si-i vor vota tot pe ei cu ambele picioare? Cum ne dau fiori niste prognoze de votare ale unor asa zise institute de sondare a opiniei publice. Oare merita sa fim atat de creduli ca sefii lor platiti gras sa ne descurajeze? Ia sa le dovedim contrariul si sa-i bagam unde merita. Daca ii mai prindem de prin Madagascar, Costa Rica, Serbia prietena si imensa Brazilie atat de apropiata domnului Dragnea! Sa vedem, se mai lacomesc atat de hulpav la banii nostri de batranete?
TRADATORI DE TARA
22 Mai 2018

NIMENI DE LA ANAF NU MAI STA DE VORBA CU CETATENII . SE ASCUNDE , NU STIE NIMIC SI CE SA FACA .. TOTUL PE MUTESTE . VA FII DEZASTRU CU BUGETUL TARI . NICI TU NU MAI STI CUM SA MINTI . SA VEDEM CE DUSTRUGERE VEI FACE MOROCARE .
ANONIM
23 Mai 2018

TAIE PENSIILE SPECIALE SI ALE PRIMARILOR DE 5000 LA FIECARE MANDAT
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine