2020-01-25 12:32

Teodorovici îl ACUZĂ pe Iohannis: ”E lipsă de respect, președintele menține CONFLICTUL”

 |  16:57
Teodorovici îl ACUZĂ pe Iohannis: ”E lipsă de respect, președintele menține CONFLICTUL”

Ministrul de Finante, Eugen Teodorovici îl acuză pe președintele Iohannis de lipsă de respect și de faptul că nu face decât să prelungească starea conflictuală. Asta după ce miniștrii Teodorovici și Toader nu au fost primiți la Cotroceni de președinte, ci de doi consilieri ai acestuia.

„Trebuie să facem câteva clarificări. În primul rând, ieri a venit o astfel de invitație de la domnul președinte, după ora începerii ședinței de guvern, după ora 13:00.

Dacă se dorea o discuție pe un astfel de subiect, se putea trimite către noi invitația înainte, pentru că doamna premier să decidă clar, în funcție de această solicitare, dânsa având deja antamat un program de vizite externe, un angajament asumat cu partenerii internaționali, de a merge în Spania.

Dânsa a propus ca la discuțiile de azi să merg eu și Toader. La această discuție de azi, președintele nu a venit, considerând probabil mult prea jos nivelul de discuție, să vorbească cu doi miniștri și a trimis doi consilieri.

Subiectul principal a fost grija față de bugetele structurilor membre în CSAT, nimic altceva.

În timp ce eram la discuția respectivă, ne uitam și vedeam știrile care curgeau pe surse și se aflase deja că la discuție președintele a desemnat doi consilieri.

Sunt gesturi care trec dincolo de orice fel de încercare de a avea, din partea noastră ca și Guvern, un dialog corect între Guvern și președinte.

Am avut la noi toate datele legate de rectificarea bugetară pentru toate instituțiile publice și ne așteptam să fie ridicate întrebari legate de banii asigurați pentru subeicte pe care președintele le tot aduce în atenția publică foarte des - pesta, salarii, pensii, mediu de afaceri. Dar, din păcate, singura preocupare a fost cea față de bugetele structurilor membre CSAT. Nu s-a discutat despre Administrația prezidențială pentru că nu sunt membri CSAT.

Sincer, nu înțeleg. Rugămintea mea a fost la cei doi consilieri să îl invite pe președinte în timpul discuției, dacă tot dorește clarificări. E momentul să primească răspuns la toate întrebările pe care le ridică în spațiul public dacă tot eram acolo și tot ne-a invitat, ca și guvern. Acum nu conta dacă doamna premier a fost sau nu de față. Dânsa a desemnat doi miniștri ai guvernului cu toate documentele, informațiile necesare ca domnul președinte să înțeleagă care e logica legală.

Din partea noastră, ca și guvern, a fost toată deschiderea. De asta am și fost prezenți, pentru a aduce toate clarificările la întrebările președintelui.

Încă o dovadă de lipsă de respect față de membrii cabinetului, măcar să se fi știut dinainte că e o discuție între miniștrii trimiși de la guvern și doi consilieri ai președintelui.

În fine, este o măsura, face parte din încercarea domnului președinte de a menține situația conflictuală.

Nu e un război din partea noastră ca guvern.

Am solicitat în schimb, și am insistat, insistăm pe desecretizarea stenogramei din ședința CSAT.” a declarat Eugen Teodorovici la Digi24.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-09-06Parerea ta...

ANONIM
06 Sep 2018

Sigur e lipsa de respect El ,sasalaul respecta loazele lui drogate ,,romanii mei,guvernul mau ,drogatii mei scursurile mele ''
NEGRO
06 Sep 2018

Era normal ca Presedintele Romaniei sa nu accepte conversatia cu asasinul justitiei Romaniei si cu domnul Pulica de la Finante. Daca Premierul si-a ingaduit sa ia banii de la Apararea Tarii pentru aventurile financiare PSD-ALDE trebuie sa raspunda. Si o va face. Chiar daca coalitia otravita il va suspenda pe Presedintele Romaniei pentru o luna(asta e subiectul intalnirii Dragnea Tarirceanu) nu vor scapa. Oricum, ceea ce a facut aceasta coalitie in ultimii doi ani ii va urmari pentru totdeauna. Un salut tuturor, ne intalnim sambata cu totii la miting la Bucuresti. Acolom le vom arata ceea ce sunt. Asa sa ne ajute Dumnezeu!
ANONIM
06 Sep 2018

presedintele poate sta in fata dar cu acolitii sai de la Sibiu cu care a spoliat aeroportul ,cu vanzatorii de copii pt organe ,cu nazistii lui carora le a dat casele furate din patrimoniu cu ,duamna carmen cu care a falsificat acte ca sa si ia locuinte cu ala de la raifaizen si in general cu hotii si vanzatorii de tara
BANI FARA NUMAR
06 Sep 2018

FOARTE BINE . AU MERS DOI CIUMPALACI , LINGAI DE TIGAI SI CLANTE , CIUMA ROSIE . PUNEL PE DARIUS VILCOV LA TIPARNITA BANCIN NATIONALE
ANONIM
07 Sep 2018

Dacă si.a aruncat paltonul pe masina .....cum sa se coboare javră la nivelul unor miniștri care i.au mai tăiat si din fonduri....si aici se vede caracterul josnic al acestui grof ....BLESTEMAT FIE CEL CE VA PUNE VOT PTR ACEASTA LEPRA SO CEI CE VOR UNELTI PTR VOTURI FALSE
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine