2020-07-07 03:42

Teodorovici: PSD propune partidelor politice un pact politic pentru reforme structurale

 |  15:40
Teodorovici: PSD propune partidelor politice un pact politic pentru reforme structurale

PSD lansează o invitație către toate partidele politice, în vederea adoptării un pact politic pentru reforme structurale în toate domeniile de activitate. Eugen Teodorovici susține că, odată ce acele măsuri vor fi aplicate, nimeni din opoziție nu va mai avea vreun reproș pe subiectele în cauză, a anunțat duminică fostul ministru al Finanțelor.

"Lansăm o invitaţie către toate partidele politice pentru a-şi desemna reprezentanţi la construcţia unui pact politic pentru reforme structurale. Este acest aspect menţionat şi în raportul agenţiei Standard & Poor's, că acestea lipsesc din România. Deci cu reforme structurale, pe toate domeniile de activitate, astfel încât, odată agreat din punct de vedere politic, Guvernele să poată avea siguranţa că, odată aplicate acele măsuri, nimeni din opoziţie nu va avea niciun fel de reproş", a afirmat, într-o conferinţă de presă, Teodorovici.

El a explicat că fiecare coleg al său, care va prezenta situaţia pe câte un domeniu de activitate, va veni şi cu o propunere pentru fiecare sector.

Prima măsură propusă de PSD este cea vizând zona economică - TVA să devină exigibil în momentul în care plata facturii este efectuată de autoritatea contractantă.

"Eu o să fac azi o propunere legată de zona economică - şi anume ca TVA să devină exigibil în momentul în care plata facturii este efectuată de autoritatea contractantă. De exemplu, dacă o companie îşi permite din punct de vedere financiar să finalizeze o lucrare pe un şantier, nu trebuie să stea agăţată de acel proiect pentru că nu primeşte bani de la Ministerul Dezvoltării, dar dacă îşi permite financiar acest lucru să poată să finalizeze, dar factura să nu conţină TVA exigibil decât în momentul în care plata acelei facturi se şi onorează de către autoritatea contractantă. Asta înseamnă că TVA va fi plătit doar când vor fi primiţi banii. (...) Sunt convins că toate companiile din România vor agrea o astfel de soluţie şi ar fi ideal ca de săptămâna viitoare Guvernul Orban să şi emită o astfel de OUG", a adăugat Teodorovici.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-12-15Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz