2020-08-09 12:57

Theodor Stolojan: Nu am avut un răspuns cum trebuie de la preşedintele Iohannis pe tema OUG privind renunţarea la titlul de doctor

 |  12:46
Theodor Stolojan: Nu am avut un răspuns cum trebuie de la preşedintele Iohannis pe tema OUG privind renunţarea la titlul de doctor

Europarlamentarul Theodor Stolojan a declarat, la RFI, că în opinia sa, nu am avut un răspuns „cum trebuie” din partea preşedintelui Klaus Iohannis referitor la OUG privind renunţarea la titlul de doctor.

Fiind întrebat cum vede coabitarea dintre preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Victor Ponta, până în prezent, Theodor Stolojan a spus că, „indiferent ce relaţie ai, personală sau de partid, ideologică, cu un prim-ministru, primul-ministru cu preşedintele trebuie să coopereze”.

”Problema este, însă, că preşedintele având ultimul cuvânt în materie de legislaţie, sigur şi acela limitat, are şi trebuie să aibă obligaţia de a lua poziţie, oricând apare o încălcare a unor norme, dacă vreţi şi morale, aşa cum s-a întâmplat de exemplu cu această Ordonanţă prin care primul-ministru poate renunţa la titlul de doctor, fără nici un fel de consecinţă şi unde din păcate. Cred că n-am avut un răspuns cum trebuie din partea Preşedinţiei, până în prezent", a completat europarlamentarul.

Theodor Stolojan a ţinut să precizeze că Guvernul ”nu mai are credibilitatea de a face reformele pe care România trebuie să le facă”.

”A demonstrat-o nu o dată, a demonstrat-o de mai multe ori. Uitaţi-vă, din nou, cum s-a luat hotărârea în Parlamentul României, de reducere a impozitului pe construcţiile speciale, cu ce precizări s-a venit la legea respectivă, care a acţionat un an de zile, cât de mult s-au făcut intervenţii din sectorul privat la fostul ministru al Finanţelor, pentru a clarifica modul de aplicare a acestui impozit pe construcţiile speciale. Un minister şi un Guvern care au refuzat sistematic, un an de zile, să facă aceste precizări, care iată, abia acum s-au făcut printr-o lege în Parlamentul României. Deci, suntem în relaţie cu un Guvern care este lipsit de credibilitate şi în general opac la tot ceea ce înseamnă mediul de afaceri din România", a afirmat europarlamentarul Theodor Stolojan.

Guvernul a modificat, în 29 decembrie 2014, Legea educaţiei, printr-o ordonanţă de urgenţă care, între altele, permite oricărui deţinător de titlu ştinţific să renunţe la acesta.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-01-20Parerea ta...

ANA
20 Ian 2015

nici de la d-nul Stolojan nu am avut un raspuns clar cu privire la boala care la determinat sa-si retraga candidatura la presidentie, in acest sens nu mi se pare cea mai potrivita persoana sa faca aprecieri asupra raspunsurilor date de alte persoane.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz