2020-05-25 08:23

Tiberiu Niţu: Dosarul privind înjurătura lui Radu Mazăre, pe rol la secţia de urmărire penală şi criminalistică

 |  15:02
Tiberiu Niţu: Dosarul privind înjurătura lui Radu Mazăre, pe rol la secţia de urmărire penală şi criminalistică

Procurorul general Tiberiu Niţu a declarat marţi, că dosarul de la PICCJ în urma denunţului privind afirmaţiile în care Radu Mazăre a înjurat un procuror DNA, este pe rol la secţia de urmărire penală şi criminalistică.

"Dosarul este pe rol la secţia de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângã Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie", a precizat Tiberiu Niţu.

Fiind întrebat dacă s-a început urmărirea penală în acest dosar, procurorul general a spus că nu ştie exact.

"Nu ştiu exact, dar pot să vă spun că, în general, potrivit Codului de procedurã penalã, urmărirea penală cu privire la faptă se începe, în orice dosar penal, automat", a afirmat Tiberiu Niţu.

DNA l-a denunţat pe primarul Constanţei, Radu Mazăre la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), pentru săvârşirea infracţiunii de presiuni asupra justiţiei, pentru afirmaţiile pe care le-a făcut în 12 septembrie, în cadrul conferinţei extraordinare a PSD.

"Mazăre Radu Ştefan are calitatea de inculpat în dosarul nr. 2/P/2014 aflat în faza de urmărire penală la Direcţia Naţională Anticorupţie. La data de 12 septembrie, potrivit relatărilor apărute în mass-media, la o reuniune publică a organizaţiei de partid din care face parte, Mazăre Radu Ştefan a făcut următoarele afirmaţii: «Poate să te ia cu mascaţii de la masă, cum m-a luat pe mine acum cinci luni de zile pe motiv de urgenţă şi timp de cinci luni de zile în dosarul meu să nu facă niciun act procurorii. Păi (limbaj trivial la adresa procurorului de caz, n.n ), când m-ai luat cu mascaţi şi ai zis că e urgenţă, că de-aia m-ai adus la DNA, că era stare de urgenţă, după aia trec cinci luni de zile fără ca tu să faci o hârtie!? De asta trebuie să-l votăm pe Ponta, ca noi care mai stăm pe aici liberi, neliberi, să trăim într-o ţară normal»", a precizat DNA.

La o zi după denunţul DNA, primarul Radu Mazăre a afirmat că poate nu ar fi trebui să spună acea înjurătură "foarte populară" la adresa unui procuror anticorupţie, pentru că a văzut că "s-au inflamat foarte", deşi el nu s-a referit la un om anume, ci la un sistem care acţionează la ordine politice.

Şi CSM a transmis în data de 15 septembrie un comunicat de presă cu privire la afirmaţiile lui Radu Mazăre la adresa procurorului DNA.

"În baza rolului său constituţional de garant al independenţei justiţiei, Consiliul Superior al Magistraturii consideră că folosirea, în cadrul unor adunări publice, a unor expresii indecente la adresa procurorilor, cu trimitere la o situaţie concretă vizată de un dosar penal, este de natură nu numai a induce un sentiment de nesiguranţă raportat la independenţa şi imparţialitatea judecătorilor şi procurorilor, ci şi de a leza demnitatea acestora", a precizat CSM.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-09-23Parerea ta...

HOTUL STRIGA HOTII ?
23 Sep 2014

Regionala CFR Calatori Cluj a fost condusa nu demult de directorul Secara Vasile,actualmente uns director CFR Calatori la nivel national de ministrul RUS. Acesta a incheiat in 2008 un contract de inchiriere cu o firma privata din Orasul Jibou , jud Salaj, pe cinci ani de zile pentru terenul situat in vecinatatea terenului SNTFC. Dupa expirarea contractului in cauza, acesta a fost prelungit pentru inca cinci ani fara aprobarea SNTFC Bucuresti si fara a initia o noua procedura de licitatie, fiind semnat tot de Secara Vasile. In acest interval, firma privata si-a extins halele de productie intrind cu citeva zeci de metri patrati pe proprietatea SNTFC pe care nu avea contract. Mai mult, firma privata si-a intabulat terenul ocupat abuziv pe numele ei. Problema a apărut atunci cind SNTFC la rindul ei, a inceput demersurile de intabulare si a gasit proprietatea ocupata de vecini. Acest lucru a fost posibil cu acordul Directorului Secara Vasile care a semnat actele de vecinatate creind un FALS SI ABUZ IN DAUNA INTERESELOR STATULUI. In data de 8 mai 2013, SNTFC CFR Calatori si-a timis corpul de control la Cluj pentru a cerceta acest caz si pentru a stabili vinovatii, inclusiv recuperarea prejudiciului. Directorul Secara Vasile pus in fata abuzurilor pe care le-a facut, a refuzat sa ia la cunostinta cele constatate in scris si in ziua urmatoare nu a mai aparut la serviciu, anuntand ca este in concediu medical. O data cu fuga Directorului in concediu medical s-a mai constatat ca acesta nu avea numit inlocuitor, contrar regulamentului de organizare si functionare si ca nimeni nu avea specimen de semnatura, astfel ca salariatii riscau sa ramina fara salarii in data de 15 mai. Se pun urmatoarele intrebari: 1. De ce corpul de control a propus urmatorul targ: ,,demisia sau trimitem dosarul la DNA? 2. Cine raspunde de instrainarea domeniului privat al SNTFC si cum se va recupera ? 3. Cate contracte de acest fel a mai incheiat Secara Va
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine