2020-07-03 21:02

Ticăloşi fără glorie. Liderii Opoziţiei s-au grupat într-o formulă inedită pentru anihilarea politică a lui Traian Băsescu

 |  18:57
Ticăloşi fără glorie. Liderii Opoziţiei s-au grupat într-o formulă inedită pentru anihilarea politică a lui Traian Băsescu

TraianBăsescu i-a făcut ticăloşi. Ticăloşii - adică politicieniiacuzaţi de preşedinte că au cumpărat voturi păcălindu-i pe pensionari că le potdubla pensiile - au făcut un pas în faţă. Şi au recunoscutpublic, cu banderole şi insigne, că sunt ticăloşi.

Scenapolitică a adus ieri aminte de filmul lui Quentin Trantino, “IngloriousBasterds”. Tradus pe marile ecrane româneşti “Ticăloşi fără glorie”. Totul aplecat de la o declaraţie făcută marţi de preşedintele Traian Băsescu. Aflatprintre ape şi sinistraţi în judeţul Suceava, şeful statului a spus că nusituaţia economică a României este dramatică, ci a fondului de pensii, care areun deficit de 3,6 miliarde de euro, iar acum “ticăloşii” care au cumpăratvoturi păcălindu-i pe pensionari că le pot dubla pensiile ţipă. Declaraţia sereferea în primul rând la liberali, care în 2008 erau la putere şi, la PSD,care susţinea Guvernul Tăriceanu în Parlament şi care făcea în campaniaelectorală promisiuni considerate astăzi fără acoperire. Numai că şi cei de laPDL susţineau tot atunci mărirea punctului de pensie, iar o delegaţie condusăde Emil Boc a mers chiar la Cotroceni să ceară pensii mai mari înainteatuturor.

Panglici în păr şi ecusoane cuinscripţia “Ticăloşi”

Inspiraţiprobabil din filmul lui Trantino, câţiva liberali şi social-democraţi s-auadunat ieri într-un grup de commando şi au venit cu tot felul de forme ineditede protest. Ţinta: anihilarea politică a lui Traian Băsescu. Viceliderulgrupului deputaţilor PSD, Aura Vasile, a purtat ieri în plenul CamereiDeputaţilor o panglică pe care scria “Ticăloşi”. “Sunt unul dintre ticăloşiicare au votat ca oamenii care au ieşit la pensie să aibă o viaţă decentă. Da,am votat ca punctul de pensie să fie de 45% din salariul mediu brut peeconomie, am votat pentru ca aceşti oameni după o viaţă întreagă să poată să-şitrăiască liniştiţi bătrâneţea. Este cunoscut că la vârsta a treia ai nevoie deo mâncare mai bună, de un medicament, de linişte şi poate şi de o plimbare, orieu nu sunt de acord ca aceste cinci milioane şi jumătate de cetăţeni airomâniei să fie sacrificaţi. Da, sunt o ticăloasă”, a spus Aura Vasile. Ea aadăugat că s-a simţit jignită de declaraţia şefului statului.

PreşedintelePSD, Victor Ponta, a apărut la o emisiune de televiziune cu un ecuson în pieptpe care scria cu carioca roşie “Ticălos”. Ponta a spus că afirmaţiilepreşedintelui au “valoare zero” din moment ce şi el a promis menţinereapensiilor, iar acum urmăreşte tăierea acestora. “În aceste zile, în CameraDeputaţilor, noi încercăm să facem amendamente la Legea pensiilor, să ne ţinemde cuvânt, să facem ceea ce Traian Băsescu a promis anul trecut în campanie, şianume, să păstrăm pensiile la cuantumul actual, iar Roberta Anastase, laordinul lui Traian Băsescu, ne interzice să depunem amendamente”, a precizatPonta, adăugând că Băsescu nu-şi mai găseşte alt auditoriu “în afară declienţii de la restaurantul Cireşica”.

Ticălosul îngrijorat

VicepreşedintelePNL Mihai Voicu s-a descris pe blog drept un “ticălos îngrijorat” de lipsa deperspectivă economică, o ironie la adresa afirmaţiilor preşedintelui Băsescu,el remarcând că dinspre Guvern vin numai veşti proaste, precum creştereaimpozitelor sau noi concedieri. “Am aflat, din nou, că suntem nişte ticăloşi.Noi toţi, politicieni, ziarişti, pensionari şi alţi cetăţeni deopotrivă”, ascris liberalul. Voicu s-a declarat “înspăimântat” de lipsa de perspectivă. “Nuştim care este situaţia actuală, în afară de faptul că o simţim zilnic, dar maiales nu avem nici o şansă să aflăm ceva despre soluţiile actualului Guvern.Aflăm cu groază, din când în când, pe surse, despre noi impozite, noiconcedieri sau noi tăieri care niciodată nu sunt de la clientela politică”, aîncheiat el. Fostul premier liberal Călin Popescu Tăriceanu a spus cădeclaraţia lui Băsescu este iresponsabilă şi nedemnă de un şef de stat. Oreacţie mai vehementă a avut-o fostul ministru al Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.“Faţă de domnul Tăriceanu, care are eleganţa să nu-i răspundă cum merită luiTraian Băsescu, eu o să spun că ticălos este Traian Băsescu. Ticălos pentru cănu spune adevărul poporului român şi minte în continuare”, a spus liberalul.Nicolăescu a arătat că însuşi preşedintele Băsescu a declarat, înainte de avorbi despre deficitul de pestre 3 miliarde de euro de la fondul de pensii, căacest deficit este de 500 de milioane de euro. “Dacă cineva ar avea curiozitateasă verifice declaraţiile domnului Băsescu ar înţelege că de fapt el nu spune unlucru esenţial, şi anume că sub guvernarea lui, pentru că el guvernează de faptRomânia din 2008 încoace, în România nu este creştere economică care să poatăsusţine sistemele publice de pensii, sănătate şi altele, ci dimpotrivă, dânsula provocat recesiune economică în România şi, ca atare, nici un sistem nu maipoate fi sustenabil nici dacă nu creşteau pensiile cu un leu”, a acuzat el.

Viaţa bate filmul

Filmul“Ticăloşi fără glorie” îşi are acţiunea în timpul celui de-al Doilea RăzboiMondial, în Franţa ocupată de către nazişti. Personajele principale alefilmului fac parte dintr-un grup de soldaţi de origine iudaico-americană,cunoscuţi sub numele de “The Basterds”, carese află la un pas de a fi trimişi în faţa plutonului de execuţie pentru faptelelor reprobabile. Lor li se încredinţează însă misiunea, aparent sinucigaşă, dea pătrunde pe teritoriul Franţei şi de a încerca să-i ucidăpe conducătoriicelui de-al treilea Reich, ajutaţi fiind de către o actriţă germană şi agentăsub acoperire. Grupul sinucigaş reuşeşte până la final să-l ucidă chiar şi pe Hitler.În rolul soldaţilor i-am putea vedea pe politicienii menţionaţi în articol, iarîn rolul lui Adolf Hitler ni l-am putea imagina pe Traian Băsescu.

Ticăloşii din Modrogan:Udrea, Boc, Stolojan

PremierulEmil Boc şi ministrul Elena Udrea, alături de PDL, îngroaşă rândurile “ticăloşilorfără milă” care au pledat pentru majorarea pensiilor înanul electoral 2008.

“Înmandatul PDL, salariul mediu va ajunge la 905 euro, iar pensia medie la 405euro”, le spunea românilor pe 18 octombrie 2008 premierul din umbră al democrat-liberalilor,Theodor Stolojan. Actualul premier, Emil Boc, a mers în luna iulie 2008 laCotroceni pentru a-i transmite preşedintelui Traian Băsescu că PDL vreamajorarea pensiilor. Gheorghe Pogea chiar i-a înmânat şefului statului undocument elaborat în Modrogan, care cuprindea cinci măsuri de protecţiesocială. Printre solicitările PDL se numărau devansarea majorării pensiilor dela 1 august, acordarea de ajutoare pentru încălzire şi energie electrică,creşterea salariului minim pe economie. Preşedintele pedeliştilor, Emil Boc,susţinea la vremea respectivă că măsurile sunt absolut necesare pentru a creşteputerea de cumpărare afectată de creşterea preţurilor la alimente. În acelaşitimp, cei din PDL şi-au arătat disponibilitatea de a vota o moţiune de cenzurăalături de PSD dacă Guvernul Tăriceanu nu va majora punctul de pensie.Totodată, o iniţiativă a parlamentarilor PDL, votată în forul legislativ înseptembrie 2008, prevedea majorarea pensiilor pentru grupele I şi II de muncăde la 1 ianuarie 2009. Legea a fost votată de PSD, PDL, PRM şi PC, întimp ce liberalii s-au opus. Printre iniţiatori: Monica Iacob-Ridzi, CezarPreda şi Gheorghe Barbu. Majorările prevăzute erau de 50% pentru perioadele cuactivităţi desfăşurate în grupa I de muncă şi cu 25% pentru cele încadrate îngrupa a II-a de muncă. “Vom aplica necondiţionat legea, de la 1 ianuarie,privind înlăturarea nedreptăţii făcute pensionarilor care au muncit în grupeleI şi a II-a de muncă grea; discutăm aici de un stimul, dacă vreţi, de 700-800de milioane de euro, care priveşte circa 1,8 milioane de pensionari. Vom mărialocaţia pentru copii la 100 de lei, vom majora renta viageră şi în acelaşitimp vom forma un fond pentru intervenţii de urgenţă în cazul proprietarilor delocuinţe finanţate prin credite care sunt în pericol de a le pierde din cauzaincapacităţii de plată determinată de creşterea costului creditărilor”, declara“ticălosul” Theodor Stolojan. (Cristian Andrei)


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-06-04



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE


Autocar



Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz