2020-02-18 17:44

Timmermans AVERTISMENT pentru DRAGNEA: «I-am spus „Liviu, dacă vreţi să faceţi parte din această familie, trebuie să...»

 |  21:14
Timmermans AVERTISMENT pentru DRAGNEA: «I-am spus „Liviu, dacă vreţi să faceţi parte din această familie, trebuie să...»

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a relatat, sâmbătă, la Congresul PES, că i-a spus lui Liviu Dragnea că, dacă PSD vrea să facă parte din familia socialiştilor europeni, trebuie să respecte valorile fundamentale ale acesteia, pentru că nu se poate face niciun compromis, iar aceasta este „o linie roşie”.

„Multe dintre guvernele noastre din Europa, în ultimii ani, în Suedia, în România, în Spania, în Portugalia au crescut pensiile, salariile, au crescut salariul minim. Acestea sunt lucrurile pe care le facem când suntem la guvernare. Am făcut aceste lucruri în Suedia, în România, în Spania, în Portugalia, în Germania şi în alte locuri. Dar dacă suntem partidul care vorbeşte cel mai mult despre propriile valori, dacă suntem partidul care îi critică pe alţii când încalcă statul de drept, când atacă libertatea presei, când pun judecătorii sub control politic, când opresc lupta împotriva corupţiei, trebuie să vorbim deschis dacă vedem asemenea probleme în familia noastră, aceasta este datoria noastră, nu putem evita această discuţie”, a afirmat Frans Timmermans, citat de News.ro.

El a precizat că acesta este mesajul pe care i l-a transmis lui Liviu Dragnea, împreună cu conducerea PES.

„Acesta este un mesaj care a fost transmis clar ieri lui Liviu Dragnea de către Serghei, Udo şi cu mine, când ne-am întâlnit. I-am spus ieri: Liviu, dacă vreţi să faceţi parte din această familie, trebuie să respectaţi valorile noastre fundamentale. Şi Liviu a spus că vor face acest lucru. Vom avea discuţii pe această temă în săptămânile viitoare. Nu putem face niciun compromis în acest domeniu. Aceasta este o linie roşie pentru mişcarea noastră, asta e o linie roşie pentru Europa. Am văzut că România a devenit o societate vibrantă, deschisă, unde lupta împotriva corupţiei a avut succes în ultimii ani, o societate în care există presă liberă, o societate în care sistemul judiciar poate funcţiona independent. Aceste lucruri nu se pot schimba. Nu trebuie să se schimbe. Tocmai am fost în Ungaria. Am văzut ce se întâmplă dacă se fac paşi înapoi“, a afirmat Frans Timmermans.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a participat vineri la Congresul PES de la Madrid.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-02-24Parerea ta...

ANONIM
24 Feb 2019

I am spus :Liviule lasa l pe Danilet si pe ceilalti de teapa lui sa si faca de cap cum le vine lor la socoteala Sa inchida ei pe cine vor , cum vor si unde vor fara sa dea socoteala Lasa l pe sas sa si faca de cap ,sa si bata joc de Romani si de Romania cum vrea el si cand doreste Dosarele lor sa fie ascunse ,disparute ,oprite de la cercetare Ei sunt sfinti iar voi trebue sa va supuneti
GHITA BIN LADEN CIUMA ROSIE
24 Feb 2019

grupul mafiot flausat LA PUSCARIE si cu asta BASTA
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine