2019-12-09 20:30

Titus Corlățean: Guvernul Tsipras face un joc politic riscant

 |  12:23
Titus Corlățean: Guvernul Tsipras face un joc politic riscant

Senatorul PSD Titus Corlățean, fost ministru de Externe, a declarat, că Guvernul Tsipras face ''un joc politic riscant''. Corlăţean a mai afirmat că "există un interes de fond ca lucrurile să nu se prăbușească în Grecia".

"Dincolo de jocul politic extrem de riscant pe care l-a făcut Guvernul Tsipras, inclusiv recurgând, e adevărat, la un instrument democratic, cel al referendumului, dincolo de acest joc riscant, există interes politic clar de ambele părți și nu doar de ambele părți, Grecia și partenerii europeni, dar de ambele părți ale Atlanticului, pentru găsirea unei soluții rezonabile, cu Grecia rămânând în sistemul european monetar, pentru că, să nu uităm, Grecia este și un membru al Uniunii Europene, dar și un membru al Alianței Nord-Atlantice și ce se întâmplă în flancul sudic interesează pe mult mai multă lume, nu doar pe europeni", a susținut Titus Corlățean, la RFI.

Acesta a mai spus că la summit-ul european de duminică, 12 iulie, se va încerca să se creeze un cadru de negocieri, dar a apreciat dificil acest lucru în urma votului dat de greci la referendum.

"Se va încerca la summit-ul acesta extraordinar european (de duminică, 12 iulie-n.r.) crearea mai întâi, spun eu, a unui cadru de negocieri (...). Este greu să intri în negocieri acum, după ceea ce s-a întâmplat și duminică la referendum. Cert e că este interes, cert este că se caută soluții. Nu va fi deloc simplu", a precizat Corlățean.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-07-08Parerea ta...

HANIBAL
08 Iul 2015

Cine isi da cu parerea!Unul din lunga lista de politicieni romani tip "MOLUSCA" care mai bine isi inghit limba decat sa aiba un minim de COLOANA VERTEBRALA!Sictir,patachino!!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray