2020-07-02 19:53

Toader: Apreciem decizia de respingere a proiectului de lege privind amnistia şi graţierea

 |  10:23
Toader: Apreciem decizia de respingere a proiectului de lege privind amnistia şi graţierea

Fostuil ministru al Justiţiei Tudorel Toader afirmă. într-o postare pe Facebook că apreciază decizia de respingere a proiectului de lege privind amnistia şi graţierea - luată de coaliţia PSD - ALDE - spunând că proiectul a " stat" în Parlament din ianuarie 2017, când la MJ era Florin Iordache, ”asteptându-şi momentul favorabil”.

”Apreciem decizia de respingere a proiectului de Lege privind amnistia şi graţierea, proiect care a " stat" în Parlament din ianuarie 2017( când la MJ era Fl. Iordache), asteptându-şi momentul favorabil. Exprim convingerea faptului că a devenit şi mai simplu de înţeles refuzul meu, în calitate de Ministru al Justiţiei, de a promova OUG privind amnistia şi graţierea, împotriva tuturor presiunilor care au existat. Politica penală este apanajul legiuitorului„!, scrie Toader pe Facebook.

Liderii coalitiei PSD - ALDE au decis miercuri ca în cadrul sesiunii parlamentare extraordinare să respingă proiectul de lege privind amnistia şi graţierea.

Liderul deputaţilor liberali, Raluca Turcan, a anunţat marţi că PNL, USR, PMP şi Pro România au depus o solicitare pentru organizarea unei sesiuni extraordinare a Camerei Deputaţilor.

"Sensul acestei sesiuni extraordinare este exact anularea unor instrumente pe care oricând persoane cu probleme în justiţie pot să le folosească, instrumente care afectează direct viaţa de zi cu zi a românilor", a declarat Raluca Turcan.

"PNL, USR, PMP şi Pro România au depus astăzi solicitare în scris pentru sesiune extraordinară în Camera Deputaţilor. PNL rămâne consecvent celor susţinute de la OUG 13 încoace, şi anume că amnistia, graţierea şi alte instrumente aflate la dispoziţia corupţilor din PSD trebuie anulate. Sensul acestei sesiuni extraordinare este exact anularea unor instrumente pe care oricând persoane cu probleme în justiţie pot să le folosească, instrumente care afectează direct viaţa de zi cu zi a românilor", a declarat marţi Raluca Turcan.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-08-22Parerea ta...

OM FăRă CARACTER
22 Aug 2019

Acest "Toader" merita sa stea alături de infractorul Dragnea mai concret după GRATII . Dupa ce a dat de pământ cu Romania și Justiția Ro. mai are tupeu sa iasă în fata a milioanelor de romani ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz