2019-07-20 12:32

Toader îi RĂSPUNDE lui Lazăr: Tragem concluzii înainte să vedem dacă spusele sunt adevărate sau nu

 |  14:01
Toader îi RĂSPUNDE lui Lazăr: Tragem concluzii înainte să vedem dacă spusele sunt adevărate sau nu

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a refuzat, miercuri, să comenteze afirmaţiile procurorului general Augustin Lazăr, prin care a acuzat că eroarea referitoare la clasarea unui dosar vizându-l pe preşedintele Iohannis reprezintă o manipulare şi o „ţinere în suspans nejustificată”, spunând în schimb că Lazăr ar fi trebuit să spună dacă ceea ce a prezentat el este adevărat. Toader a adăugat că sunt trase concluzii înainte de a vedea dacă spusele sale sunt adevărate sau nu.

Ministrul Justiţiei a fost întrebat joi, înaintea şedinţei Consiliului Suprem al Magistraturii (CSM), despre afirmaţiile procurorului general, prin care acuză că eroarea referitoare la clasarea unui dosar vizându-l pe preşedintele Iohannis reprezintă o manipulare.

„Aş prefera să nu comentez, pentru faptul că domnia sa ar fi trebuit să spună dacă afirmaţiile făcute sunt sau nu adevărate. Riscăm să tragem concluzii înainte să vedem dacă spusele sunt adevărate sau nu. Vă dau numai un exemplu: 15 martie 2016, orele 12.22. În condiţiile în care legea spune ce piese trebuie să conţină dosarul şi la minister se primeşte prim mail doar un CV şi o scrisoare de intenţie, iar pe 16 martie a expirat termenul de înscriere şi dosarul nu era complet, eu dacă eram ministru nu îl primeam în competiţie”, a declarat Toader.

El a subliniat din nou că nu a existat nicio confuzie în ceea ce priveşte acea ordonanţă de clasare.

Anterior, Ministerul Justiţiei a publicat, miercuri seară, precizări privind numirea în funcţia de procuror general a lui Augustin Lazăr, fiind identificate "probleme" în procedura de numire. Astfel, se arată că în dosarul de numire de la Ministerul Justiţiei s-a identificat o ordonanţă de clasare pentru un dosar deschis în anul 2013 pe numele primarului municipiului Sibiu de la acea dată, Klaus Iohannis. MJ anunţă că trimite CSM o copie integrală a dosarului aflat la minister şi solicită CSM "să confirme sau să infirme cu date si fapte aspectele identificate în evaluarea documentelor din copia după dosarul care a stat la baza numirii domnului Augustin Lazăr".

Printr-o adresă emisă, Consiliul Superior al Magistraturii a comunicat că această ordonanţă de clasare, aparţinând altui procuror, nu s-a aflat în dosarul de candidatură. De altfel, documentul care poartă numele altui procuror nu poate fi utilizat pentru verificarea raţionamentului juridic al candidatului.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-11-01Parerea ta...

# DOVADă: AL MEU VS AL TĂU
01 Noi 2018

Nimic de LEGI ,RĂSPUNDERE...
Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray