2020-07-07 03:02

Toader îi scrie lui Timmermans: Ordonanţa pentru recursul în anulare rămâne în calcul

 |  12:27
Toader îi scrie lui Timmermans: Ordonanţa pentru recursul în anulare rămâne în calcul

Tudorel Toader, ministrul Justiției, i-a transmis o scrisoare prim-vicepreședintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, ca răspuns la scrisoarea trimsă de acesta premierului Viorica Dăncilă, în care exprima îngrijorări despre o posibilă ordonanţă a recursului în anulare.

Tudorel Toader îi explică lui Frans Timmermans că în ultimele luni avem 2 decizii ale Curții Constituționale care au condamnat protocoalele secrete, dar și o decizie în urma căreia Guvernul a decis să dea o Ordonanță de Urgență privitoare la posibilitatea recursului în anulare, ca urmare a erorilor înregistrate la ICCJ, în ceea ce privește completurile de 5 judecători.

În aceeași scrisoare, publicată de Ştiripesurse.ro, Toader îl informează pe Frans Timmermans asupra faptului că anumite prevederi din raportul MCV contrazic decizii ale Curții Constituționale din România, iar Guvernul va emite OUG pe legislația penală, însă nu va aplica prevederile din MCV ci doar pe cele ale Curții Constituționale.

Frans Timmermans, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, i-a trimis joi, 24 ianuarie, o scrisoare premierului Viorica Dăncilă, pe tema posibilei ordonanţe de urgenţă care să introducă recursul în anulare pentru cei condamnaţi de completurile de cinci judecători de la Înalta Curte. Comisia Europeană cere clarificări de la guvern. Premierul Viorica Dăncilă a repetat vineri că guvernul pregăteşte oordonanţă în acest sens, iar ministrul Justiţiei insistă că decizia CCR privind completurile de 5 judecători nu poate rămâne fără urmări.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-02-11Parerea ta...

GHITA BIN LADEN CIUMA ROSIE
11 Feb 2019

taiati-le CoMpLET TOATE FoNDUriLE din UE la ciumatii astia rosii
# D-LE FRANS TIMMERMANS !!!
11 Feb 2019

Dacă UE nu face ,, JUSTIŢIE " : ĂȘTIA justiţäresc chiţăbușăreala ...
# D-LE FRANS TIMMERMANS !!!
13 Feb 2019

The country needs the law of justice in the blood!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz