2020-04-05 07:51

Toamna se pierd parlamentarii PDL

 |  17:41
Toamna se pierd parlamentarii PDL

Senatorul PNL de Vâlcea Emilian Frâncu a declarat ieri, la Antena 3,că mai mulţi parlamentari PDL vor trece la partidele de opoziţie în aceastătoamnă. Frâncu a confirmat şi pentru „Puterea“ iminetele pierderi alemajoritarilor.

“Dininformaţiile pe care le-am primit de la o serie de colegi de la unele filialejudeţene, mai ales din filialele dinMoldova, a reieşit că în jur 32 deparlamentari din PDL care şi-au exprimat nemulţumirea asupra modului încare conducerea propriului partid îi tratează în acest moment, în sensul că nusunt deloc consultaţi atunci când sunt luate decizii economice, politice şi deorice natură, vor trece la PSD şi PNL”, ne-a declarat Frâncu. Senatorul liberala mai menţionat că 8 senatori PDL şi 4 deputaţi PDL sunt deja în tratative culideri locali ai PNL, iar restul de 20 de parlamentari sunt în discuţii culiderii PSD.

Emilian Frâncu a evitat să deavreun nume, din cauză că “parlamentarii care vor să plece, ar putea să fie, dacăli se divulgă numele, blocaţi, într-un fel sau altul de liderii PDL”. “Pot săspun un singur lucru: nu este vorba de politicieni cu mare vechime, care să fifăcut parte din structurile FSN. Este vorba de politicieni care au venit mairecent în PDL şi care sunt total dezamăgiţi de politica dusă de actualul lorpartid. Venirea lor în PNL şi PSD este sigură”, a mai precizat Frâncu. Cum ceimai mulţi dintre cei care vor pleca din PDL sunt din filiale moldoveneşti, caresunt coordonate de către Gheorghe Flutur, rezultă că acesta va suferi unadintre primele sale mari înfrângeri politice.

Ţinând cont că în declaraţiilelui Frâncu el face referire la (cel puţin) 8 senatori, rezultă clar că laSenat, actuala Opoziţie va deţine majoritatea. În momentul de faţă, PSD şi PNLau în total 64 de senatori, iar cvorumul de majoritate este de 69. De asemenea,dacă toţi cei 30-32 de parlamentari PDL vor face pasul spre PNL şi PSD, atunci şila nivelul majorităţii şedinţelor comune, opoziţia va avea mai multe voturi decâtactuala putere.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-10-13Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine