2020-01-24 12:23

Toate nemulţumirile vin de la Roma. Iohannis, probleme cu Diaspora la vizita în Italia

 |  18:29
Toate nemulţumirile vin de la Roma. Iohannis, probleme cu Diaspora la vizita în Italia

Daniel Măgureanu

Klaus Iohannis a ajuns luni la Roma, unde a fost primit de președintele Italiei, Sergio Mattarella, la Palatul Quirinale din Roma, eveniment marcat însă de mai multe nemulţumiri ale stranierilor, deranjaţi că nu au fost selectaţi pentru a-l întâlni pe şeful statului. Protestele au apărut şi au luat amploare pe rețelele de socializare.

Românii din Italia s-au plâns că nu sunt primiți la întâlnirea cu preşedintele României şi că Ambasada de la Roma i-ar fi „selectat” pe invitați. „Numărul celor care vor să vă vadă și să vă asculte este mult mai mare”, se arată într-o scrisoare adresată lui Iohannis de către un român din peninsulă. Acesta a mai susținut că ambasada „a sortat” invitații în funcție de simpatii și antipatii. De asemenea, despre întâlnirea dintre stranierii din Italia și șeful statului, care va fi organizată la un palat ce aparține Vaticanului, şi-au exprimat criticile şi alţi români. Unii susțin că li s-a refuzat întâlnirea cu președintele, motivele rămânând necunoscute, iar alții arată că au fost primite doar două-trei invitații, ceea ce înseamnă foarte puțin având în vedere numărul mare al celor care vor să se adreseze președintelui.

Înainte de plecarea spre Italia, Iohannis a dat o declaraţie de presă în care a indicat că pe agenda discuţiilor cu oficialii italieni se află aderarea României la spaţiul Schengen, dar şi drepturile românilor din această ţară. „Voi discuta despre modalităţile de a întări colaborarea în interiorul UE şi NATO. În acest context, voi aborda tema aderării României la spaţiul Schengen, aşa cum am făcut-o în toate capitalele europene. Drepturile cetăţenilor românii trebuie să fie apărate, este în interesul ambelor părţi”, a afirmat şeful statului.

În continuarea vizitei sale, Klaus Iohannis s-a întâlnit şi cu președintele Senatului, Pietro Grasso, la Palatul Giustiniani. Marţi, preşedintele României se va întâlni, la ora 11.00 (n.r. - ora României), la Palatul Chigi, cu preşedintele Consiliului de Miniştri, Matteo Renzi. La ora 16.00, la Accademia di Romania, Klaus Iohannis se va întâlni cu studenţii români din Republica Italiană.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-04-27Parerea ta...

ISTORIC
27 Apr 2015

Dragi cetateni cu visuri utopice . In Transilvania cetateni Romani erau considerati oameni de mina doua si erau tratati ca tarani noi TOLERATI in sat , comuna . Nu aveau dreptul de vot , nu putea sa faca un proces , sau sa dea in judecata . Nu aveau dreptul sa faca o petitie sau sa reclame ceva la politie sau autoritati . Deci acum aveti drepturi cam multe in pribegia din afara tari .
CROCODILUL FLAMAND
27 Apr 2015

Oricum e incomparabil mai bine cu Johannis decat ce poame am avut inaintea lui....sa speram ca o sa se termine cu cica jefuitorilor...cel putin asta a promis noul presedinte...ca nu o sa mai caram atatea capuse in spinare ca si pana acum Eu unul am incredere in Johannis..cel putin deocamdata
UNII ITI SPUN FICUS!
29 Apr 2015

Eu iti spun pom de Craciun avand la baza cadouri framos impachetate si bine mirositoare pen'ca in toate zace....MAMALIGA - rece sau fierbinte!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray