2019-07-16 07:14

Tomac, despre OUG pe referendum: Guvernul decide să îngrădească activitatea unui partid parlamentar

 |  15:39
Tomac, despre OUG pe referendum: Guvernul decide să îngrădească activitatea unui partid parlamentar

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, acuză Guvernul că prin OUG privind referendumul, care modifică prevederea referitoare la reprezentarea în secţiile de votare, se îngrădeşte activitatea unui partid politic parlamentar, el anunţând că vor fi sesizate Comisia de la Veneţia şi Avocatul Poporului pe această chestiune.

"Ieri (marţi - n.r.) s-a întâmplat un lucru extrem de grav. La Palatul Victoria, premierul Dăncilă a interzis activitatea Partidului Mişcarea Populară printr-o ordonanţă de urgenţă. Este pentru prima dată când într-un mod flagrant Guvernul decide să îngrădească activitatea unui partid politic parlamentar. Folosindu-se de referendum, pentru că PMP a cerut o moţiune de cenzură şi am repetat în mod constant că Guvernul trebuie să plece din cauza evenimentelor din 10 august, autoarea ordonanţei de ieri, doamna ministru Dan, a ales să se răzbune pe un partid politic parlamentar. Este pentru prima dată când printr-o ordonanţă de urgenţă se modifică fundamental o lege care defineşte modul cum trebuie să se organizeze alegerile sau un referendum naţional. Prin ordonanţa de urgenţă de ieri, Guvernul României decide să modifice articolele 25 şi 26 din legea privind organizarea referendumului şi subliniază că în secţiile de votare pot avea reprezentanţi doar partidele parlamentare care au grupuri în ambele Camere ale Parlamentului'', a spus Tomac, la Parlament.

Potrivit acestuia, decizia este aberantă şi încalcă un drept fundamental electoral, ''pentru că atât Comisia de la Veneţia, cât şi OSCE recomandă statelor să nu modifice legislaţia electorală în ceea ce priveşte modul de desfăşurare a alegerilor, cu trimitere directă la secţiile de votare".

În opinia acestuia, faptul că Guvernul a ales "să se războiască" cu un partid politic parlamentar, îngrădindu-i dreptul de a face politică şi de a participa activ la viaţa politică şi la referendum, este "un abuz nemaîntâlnit".

"Ne vom adresa Comisiei de la Veneţia pe această chestiune, deoarece codul transmis spre toate ţările este foarte clar în ce priveşte organizarea secţiilor de votare, nu se pot modifica aspecte fundamentale ce ţin de organizarea alegerilor. Mai mult, vom sesiza astăzi (miercuri - n.r.) Avocatul Poporului pentru că această răzbunare este un act grav, un atac direct la adresa democraţiei. Liviu Dragnea, să îţi fie ruşine pentru această mizerie! Ai zile numărate în fruntea PSD, zile numărate în fruntea ţării şi noi ne vom face dreptate, vom merge la referendum şi este regretabil că oameni politici debusolaţi recurg la asemenea metode de răzbunare de sorginte dictatorială. Legea privind alegerea Camerei şi Senatului, legea 208/2015, spune că un partid politic parlamentar este cel care are un grup parlamentar ales în una dintre cele două Camere", a menţionat Tomac.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-09-19Parerea ta...

INCREDIBIL....
19 Sep 2018

.......pana unde poate duce DICTATURA ACESTUI PSIHOPAT numit draKnea. Toate partidele parlamentare au reprezntanti in sectiile de vot. Pana unde duc abuzurile acestui grup infractional numit psd ? Romani boicotati mascarada din 6-7 oct. ASA CUM MAFIA PSD NU A RESPECTAT REFERENDUMUL DIN 2009 PRIVIND 300 PARLAMENTARI.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray