2020-08-10 02:44

“Toxicii” lui Băsescu. Topul chiulangiilor din PDL

 |  20:23
“Toxicii” lui Băsescu. Topul chiulangiilor din PDL

PDLnu mai reuşeşete să adune în Parlament numărul de voturi necesare pentru atrece proiectele de lege ale premierului Emil Boc. Motivul? Parlamentarii democrat-liberalilipsesc de la muncă. Situaţia l-a iritat pe însuşi Traian Băsescu, încât acestaa spus despre coaliţia guvernamentală că este toxică. Ziarul „Puterea“ văprezintă lista “toxicilor” identificaţi de şeful statului: topul pedeliştilorchiulangii.

Nume sonore deschid lista celor maichiulangii parlamentari ai PDL. Vasile Blaga, Radu Berceanu, Elena Udrea,Monica Iacob-Ridzi, Theodor Paleologu, Mihai Stănişoară sau Sorina Plăcintăsunt cei mai mari absenteişti de la lucrările Parlamentului. Dacă ei pot invocascuza că au treabă pe la Guvern, nu acelaşi lucru îl pot spuneCezar Preda, Cristian Boureanu sau Silviu Prigoană, care completează topul.Datele pentru realizarea listei chiulangiilor sunt furnizate de Institutulpentru Politici Publice (IPP), care a numărat toate prezenţele şi voturilealeşilor şi le-a postat pe site-ul

Ridzişi Udrea, matriarhatul chiulului

Conform site-ului , deputaţii PDL careau călcat cel mai rar pe la Cameră sunt Monica Iacob-Ridzi şi Elena Udrea, cuprezenţe de 11,39%, respectiv 11,50% din numărul total de prezenţe posibil. Dealtfel, cele două democrat-liberale sunt cele mai mari absenteiste din întregulnumăr de parlamentari, nu doar dintre cei ai PDL. În tot acest timp, Ridzi aavut un număr de patru iniţiative legislative, iar Udrea două, număr foartemic, dacă e să-l comparăm cu cel al unui alt mare absenteist, pesedistul ViorelHrebenciuc, care a avut treizeci de iniţiative.

Predaşi Prigoană, şi ei în top

Theodor Paleologu se clasează pelocul 7, cu mai puţin de jumătate din prezenţe, mai precis 48,73%. Cezar Preda e alzecelea chiulangiu, Cristian Boureanu al doisprezecelea, iar Silviu Prigoană alcincisprezecelea. Fiecare dintre cei trei s-a dus la muncă un pic mai mult dejumătate din timp.

Topul complet este după cum urmează:locul 3, Dan Păsat, deputat de Giurgiu, locul 4, Marin Bobeş, deputat de Olt,poziţia a cincea îi revine lui Octavian Bot, ales la Bihor, iar pe locul 6 seclasează Adrian Iftime, de la Vaslui. Tot de la Vaslui vine puternic din urmăDan Mihai Marian şi prinde poziţia a opta. Ales deputat de românii de pestehotare, Mircea Lubanovici a reuşit să-i reprezinte pe votanţi doar în jumătatedin timp, astfel încât el se clasează pe locul 9 în topul chiulangiilor.Constănţeanca Maria Stavrositu e pe poziţia a unsprezecea, băcăuanul Mihai Banuse clasează pe 13, iar de la Botoşani, Cătălin Ovidiu Buhăianu se înfige pelocul 14.

Blaga şiBerceanu, greii chiulului la Senat

Vasile Blaga şi Radu Berceanu suntsenatorii PDL care şi-au făcut cel mai puţin simţită prezenţa în Parlament. Contorizatăîn procente de către IPP, prezenţa lui Blaga s-a simţit la 5,22% din totalulposibil, iar cea a lui Berceanu de 10,04%. Alţi foşti miniştridemocrat-liberali care au călcat mai rar prin plen sunt Mihai Stănişoară,clasat pe locul 3 (prezenţă totală de 10,04%), şi Sorina Plăcintă, care prindelocul 8 în topul chiulangiillor.

Pe listă mai apar şi actuali membriai Guvernului - ministra transporturilor, Anca Boagiu (locul 9), cu 44,98%, şiministrul economiei, Ion Ariton (locul 13), cu 52,21% prezenţe.

Topul complet al senatorilor cărorale displace să spună “prezent” e completat cu alesul diasporei, Riceard ViorelBadea (locul 4), gălăţeanul Marius Necula (locul 5), băcăuanul Gabriel Berca(locul 6), dâmboviţeanul Mircea Andrei (locul 8), Valentin Calcan (locul 10), TudorUdriştoiu (locul 11), Aurelian Tiberiu Prodan (locul 12), Ioan Sbîrciu (locul 14)şi Vasile Nistor (locul 15).

Ce spunea Băsescu despre “toxici”

Prezent recent la o emisiune a TVR, Traian Băsescuşi-a exprimat public nemulţumirea faţă de parlamentarii coaliţiei guvernamentalecare nu vin la voturile importante din Parlament. Haideţi să ne amintim cespunea preşedintele.

“Pe mine mă interesează numai,în mod strict,omajoritate indiferent ce culoare politică are, care să fie responsabilă faţă deţară,nu o majoritate care spune «amvotat din greşeală», nu o majoritate care să nu se adune la voturileimportante. O astfel de majoritate este toxică pentru ţarăşi nu e o majoritate.

“Vă asigur că dacă în actuala coaliţie sau în actualulpartid majoritar aflat la guvernare nu reuşesc să găsească un limbajcomun pentru a susţine Guvernul şi procesele dereformă, din partea mea săse ducă mâine în Opoziţie, nu-i ţine nimeni.”

“Trebuie să dovedească în perioadaurmătoate cât de responsabili sunt.Nu se mai pot juca nici cu Legeapensiilor, nici cu Legea salarizării, nici cu bugetulşi nu mai au nici oîndreptăţire să pună o condiţie.”


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638948-08-08Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz