2020-07-02 10:17

Trafic de date al unor site-uri guvernamentale americane, deviat prin China

 |  18:50
Trafic de date al unor site-uri guvernamentale americane, deviat prin China

Traficul de dateal unor site-uri guvernamentale americane a fost redirecţionat, inclusivschimburi de e-mail-uri sensibile între înalţi oficiali ai guvernului, pentruscurt timp, prin servere din China,în aprilie, anunţă membrii comisiei de anchetă a Congresului. Incidentul astârnit teama că statul chinez ar fi recoltat informaţii securizate.

Timp de 18 minute,aproximativ 15 la sută din traficul de date a fost redirecţionat prin China,inclusiv date din site-uri ale armatei americane, Forţelor Navale, CorpuluiMarinei Militare, Forţelor Aeriene, oficiului secretarului Apărării, Senatuluişi NASA, potrivit unui raport al Comisiei economice şi de revizuire asecurităţii SUA - China.

Raportul susţinecă traficul de date a fost redirecţionat de China Telecom, o companie de stat.În acest moment, nu se ştie dacă devierea a fost intenţionată, dacă guvernulchinez a jucat vreun rol în acest incident şi cu ce scop sau dacă au fostcompromise informaţii sensibile.

Larry Wortzel, unul dintre membrii comisiei, a spus că,având acces la traficul web al reţelei militare timp de 18 minute, este posibilsă fi fost obţinute "câteva informaţii" cu ajutorul unor“calculatoare foarte puterncie. Dar un alt risc este că incidentul putea săpermită infiltrarea de programe de spionaj. "Dacă ai fi un serviciu deinformaţii destul de bun, ai obţine adresele tuturor celor care au comunicat.Şi atunci ai putea face un e-mail fals, iar dacă cineva ar deschide unataşament, ai putea introduce un virus în întregul sistem", a precizat el.

McAfee, firma de securitate web, a avertizat asupracreşterii atacurilor cibernetice politice, arătând spre China ca fiind unuldintre principalii actori în lansarea de atacuri asupra reţelelor străine.

Un purtător decuvânt al ambasadei Chinei de la Washington a respins raportul.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638949-01-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz