2020-02-26 17:08

Tragedia de la maternitatea din Giuleşti pune pe jar autorităţine internaţionale

 |  17:10
Tragedia de la maternitatea din Giuleşti pune pe jar autorităţine internaţionale

Tragedia care a avut loc la Maternitatea Giuleşti, înurma căreia patru bebeluşi şi-au pierdut viaţa, iar alţi opt nou-născuţi aufost duşi la Spitalul „Grigore Alexandrescu” în stare foarte gravă, avândarsuri peste 50% din suprafaţa corupului, a pus în alertă autorităţileinternaţionale, care au decis verificarea mult mai atentă a instalaţiilor dinmaternităţi.

Ministrulbulgar al sănătăţii, Anna Maria Borisova, a ordonat verificarea imediată atuturor instalaţiilor electrice din spitale, după tragedia de la MaternitateaGiuleşti. Directorii de spitale trebuie să organizeze imediat verificareasistemelor electrice, care trebuie să fie foarte minuţioasă, în special înmaternităţi şi la unităţile de terapie intensivă, de unde evacuarea ar fidificilă. Această măsură intervine în urma incendiului care a izbucnit la MaternitateaGiuleşti din Bucureşti, aparent provocat de o problemă la alimentarea cu curentelectric a unei unităţi de aer condiţionat.

Aceeaşimăsură a fost luată şi de către premierul rus, Vladimir Putin, care le-aordonat guvernatorilor să controleze personal construcţia centrelor medicale deînaltă tehnologie şi prenatale din regiuni, a declarat ministrul sănătăţii şisecurităţii sociale, Tatiana Golikova. Putin a spus că nu este satisfăcut delucrările de construcţie lente la centrele prenatale.

Dacă într-oregiune se depăşeşte costul estimat al construcţiei pentru centrele prenatale,adică 1,5 miliarde de ruble (58,5 milioane de euro), autorităţile trebuie săîşi asume responsabilităţile, inclusiv pe cele financiare, a spus Putin."Până acum, am impresia că, de fapt, construcţia centrelor prenatale estenumai o declaraţie pentru unii guvernatori", a afirmat el. Putin le-aordonat tuturor guvernatorilor să prezinte programe pentru construcţiacentrelor prenatale şi pentru instalarea echipamentului medical. "Oriceîntârziere va fi anchetată", a avertizat Putin.

Vocileinternaţionale nu au rămas fără ecou, trei medici israelieni de la spitalulSheba din Tel Hashomer au sosit în România pentru a ajuta bebeluşii răniţi înincendiul de la Maternitatea Giuleşti. După ce vor evalua situaţia, medicii vordecide dacă bebeluşii vor fi duşi în Israel pentru tratament.

Cu toateacestea, presa internaţională care a scris despre incendiul de la MaternitateaGiuleşti a menţionat că spitalul este considerat printre cele mai performante,într-o ţară ale cărei servicii medicale suntprivite ca fiind printre cele mai precare din întreaga Uniune Europeană.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-07-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine