2020-04-07 11:29

Tragedie la Festivalul Love Parade

 |  16:41
Tragedie la Festivalul Love Parade

Cel puţin 19 oameni au murit şi alţi 340 aufost răniţi în oraşul german Duisbur, în urma unei busculade produse sâmbătă laLove Parade, festival de muzică tehno. Printre victime se află 15 germani şi patrucetăţeni străini - un olandez, oitaliancă, o australiană şi un chinez. De vină pentru producerea tragediei ar fiautorităţile locale şi organizatorii, care nu ar fi luat măsurile necesarepentru buna desfăşurare a festivalului.

Tragedias-a produs într-un tunel de acces către fosta gară de mărfuri unde a avut locfestivalul, la care organizatorii afirmă că au participat în jur de un milionşi jumătate de oameni.

Potrivitmartorilor, tunelul cu o lungime de peste 200 de metri şi o lăţime de 30 demetri reprezenta unicul punct de trecere către zona de desfăşurare aevenimentului. BBC a anunţat că martorii au criticat decizia autorităţilor de apermite folosirea unei singure intrări în tunel şi au avertizat forţele de ordinecă s-ar putea crea îmbulzeală.

Panicas-a declanşat în momentul în care câteva mii de persoane au rămas blocate întunel. "Erau peste tot oameni căzuţi, cu feţele învineţite. Era pur şisimplu înspăimântător", a declarat o tânără, citată de cotidianul DieWelt. "Prietenul meu m-a ridicat în braţe, altfel aş fi murit. Cum aşputea să uit feţele oamenilor morţi?", a adăugat ea.

Dupădeclanşarea incidentului, "oamenii au continuat să se împingă pentru aintra în tunel timp de 10 minute, apoi şi-au dat seama de ce se întâmplă şis-au întors", a explicat un martor pentru postul de televiziune NTV."Unele persoane erau pe jos, în timp ce altele se urcau pe ziduri pentru aîncerca să intre în tunel", a adăugat el.

Autorităţilenu au întrerupt brusc festivalul şi au deschis larg grilajele care înconjurauterenul înainte de a anunţa vestea tragică.

Anchetă în desfăşurare

Preşedintelegerman Christian Wulff a cerut o anchetă amănunţită în acest caz, pentru a sestabili cine se face vinovat de tragedia care a încheiat festivalul. La rândulsău, cancelarul german Angela Merkel,şi-a exprimat tristeţea şi şocul . "În aceste ore dificile, gândurile melesunt alături de rudele victimelor", a spus ea.

Incidentulde sâmbătă a fost cel mai grav de acest tip înregistrat în Europa în ultimii 20de ani.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-08-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine