2020-07-07 20:18

Traian Băsescu a luat notă "cu satisfacţie" de rezultatul estimativ al alegerilor parlamentare din Republica Moldova

 |  14:08
Traian Băsescu a luat notă "cu satisfacţie" de rezultatul estimativ al alegerilor parlamentare din Republica Moldova

Mesajul lui Traian Băsescu după alegerile parlamentare din Republica Moldova. Şeful statului a precizat, într-un comunicat de presă, că a luat notă „cu satisfacţie” de rezultatul estimativ al scrutinului de duminică.

Citeşte şi: 

„Președintele României, domnul Traian Băsescu, a luat notă cu satisfacție de rezultatul estimativ al alegerilor parlamentare desfăşurate duminică, 30 noiembrie a.c., în Republica Moldova. Șeful statului salută victoria partidelor parlamentare proeuropene din Republica Moldova, Partidul Liberal Democrat, Partidul Democrat și Partidul Liberal, și se bucură pentru cetățenii Republicii Moldova. În același timp, domnul președinte Traian Băsescu speră că vor fi accelerate procesele de modernizare a Republicii Moldova și de apropiere de Uniunea Europeană și reiterează faptul că România va fi în continuare un partener în realizarea acestor obiective”, se arată într-un comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

După numărarea a 87,7 la sută din voturile exprimate la alegerile parlamentare de duminică din Republica Moldova, PSRM se situa pe primul loc, cu 21,16 la sută din voturi, fiind urmat de PLDM, cu 19,23 la sută. PCRM se află pe locul al treilea, cu 17,87 la sută, urmat de PDM cu 15,76 la sută şi Partidul Liberal cu 9,3 la sută.

Astfel, potrivit acestor procente, PSRM ar obţine 26 de mandate, PLDM - 23, PCRM - 21 de mandat, PDM - 19 şi PL - 12 mandate.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-12-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz