2019-10-17 23:33

Traian Băsescu a RĂBUFNIT: ”Un război pentru a pune sub CONTROL politic justiția”

 |  22:22
Traian Băsescu a RĂBUFNIT: ”Un război pentru a pune sub CONTROL politic justiția”

Fostul președinte Traian Băsescu susține că, de mai bine de doi ani, România e măcinată de un război în care sunt implicate trei tabere, iar singurii care au de pierdut sunt chiar românii.

Senatorul PMP susține că PSD și ALDE duc un adevărat război pentru a pune sub control politic justiţia, în încercarea liderilor celor două partide de a se scăpa pe ei și clientela lor de problemele penale. De cealaltă parte, politicienii din Opoziție sunt vinovați deoarece consideră că Justiția este perfectă și resping anumite modificări la legislația pe Justiție care chiar sunt necesare. Mai există și o a treia tabără, continuă Băsescu, reprezentată de unii magistrați, care vor cu  orice preț să-și conserve puterea și să-și facă uitate păcatele din trecut.

”Un război cu trei tabere care are ca victime România, românii şi justiţia.

De mai bine de doi ani, subiectul care domină dezbaterea publică în România este justiţia.

Alianţa PSD – ALDE atacă zilnic justiţia sub sloganul „justiţie până la capăt”. Este un slogan la adăpostul căruia Dragnea şi Tăriceanu duc un adevărat război pentru a pune sub control politic justiţia. Cei doi lideri ai puterii au în vedere şi salvarea selectivă a propriei clientele de partid. Extrem de preţioase în această bătălie sunt protocoalele SRI cu justiţia şi exemplele credibile şi tot mai multe de erori şi abuzuri ale unor procurori şi judecători, apărute în spaţiul public. De cealaltă parte, utilizând ca declanşator celebra ordonanţă 13/2017, partidele de opoziţie, conduse de Orban şi Barna, plus strada, nu contenesc în a se opune vehement oricărei modificări a legilor justiţiei, dar şi a codurilor penale. Pentru ei, justiţia este perfectă şi nimic nu trebuie schimbat, chiar dacă sunt zeci de decizii ale CCR care obligă la modificarea unor articole din CP şi CPP şi două directive ale UE cu privire la prezumţia de nevinovăţie, respectiv confiscarea extinsă, care trebuiau introduse în coduri încă de anul trecut.

La rându-i, justiţia, prin diverşi procurori, judecători şi asociaţii ale magistraţilor, având ca lideri pe Augustin Lazăr, dar şi membri ai CSM, a intrat şi ea pe câmpul de bătălie, uneori din dorinţa de a-şi acoperi propriile păcate, alteori pentru a-şi creşte sau pentru a-şi prezerva puterea şi influenţa în relaţia cu politicul. Din păcate, de prea puţine ori, magistraţii s-au implicat constructiv şi fără aroganţă în a sprijini necesarele corecţii vizând legile justiţiei sau modificarea codurilor penale.

Şi, pentru că ţara nu le ajungea, cele trei tabere au exportat întreg conflictul. Fără scrupule, politicieni şi magistraţi, bine susţinuţi de ong-uri prietene, au dezinformat tot ce putea fi dezinformat: ambasade, Comisie Europeană, grupuri politice din Parlamentul European, Comisia de la Veneţia etc., fiecare parte prezentând deformat motivele disputei despre justiţie. Şi, uite aşa, România s-a trezit subiect de dezbatere şi critici severe în Parlamentul European, la Comisia Europeană sau la Bucureşti prin poziţiile publice ale ambasadelor occidentale”, a scris Traian Băsescu, pe Facebook.

Normal ar fi fost, susține fostul președinte, ca reprezentanții celor trei puteri să se așeze la discuții și să ia împreună măsurile necesare consolidării progreselor din justiţie: ”N-a fost să fie aşa din cauza luptei crâncene pentru putere, a obtuzităţii şi a calităţii proaste a oamenilor responsabili din politică şi din justiţie”.

”Ca o dovadă că ţara a fost „bine servită” de cele trei tabere beligerante, concluziile conflictului sunt următoarele: 1. Se menţine MCV-ul pentru România. 2. România nu intră în Spaţiul Schengen. 3. Românii au tot mai puţină încredere în justiţie.

Iar dacă cele trei tabere vor să obţină „succes deplin”, soluţia este să continue a-şi trâmbiţa dezinformările în exterior şi la ambasade. Nu mai este mult şi vor „reuşi” activarea Articolului 7 din Tratatul de la Lisabona. Ăsta da succes. Am înfrânt!”, a conchis Băsescu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-04-24Parerea ta...

ANONIM
24 Apr 2019

Este un razboi pentru a curata justitia de lepre care te au cocolosit si te au aparat de bratul legii pentru hotiile tale Este un razboi prin care se vrea,, decaparea,, ca sa folosesc expresia unei fiinte abjecte care facea dosare contra adversarilor politici si niciodata celor de partea cui era ea respectiv fratesu, plavanul si toti hotii ei ,deci se vrea curatarea justitiei de lepre,ai inteles crucisatorule betiv si hot ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray