2020-01-28 14:44

Traian Băsescu: Am atenţionat DNA, directorul SIE şi procurorul general să nu mai dea drumul la stenograme

 |  09:29
Traian Băsescu: Am atenţionat DNA, directorul SIE şi procurorul general să nu mai dea drumul la stenograme

Traian Băsescu a declarat, vineri seară, că în timpul mandatului său i-a atenţionat pe procurorul şef al DNA, pe procurorul general şi pe directorul SIE ”să nu mai dea drumul la stenograme”.

Fostul preşedinte a precizat, în cadrul unei emisiuni la Realitatea TV, că în ceea ce priveşte justiţia ”s-a întâmplat o explozie a ideii «arestăm omul», reluând ideea că politicienii cercetaţi de DNA nu ar trebui să fie ”umiliţi”, fiind scoşi cu cătuşe şi chemate televiziunile.

”Dar eu vă spun, şi am atenţionat şi scris, am dat mesaje, când ai ajuns să ai instituţii atât de puternice în raport cu omul, fie că vorbim de suspect, fie că vorbim de inculpat, drepturile omului rămân singura lui pavăză, nu-l umili chemând toate televiziunile: «Veniţi că scoatem pe politicianul X», ba mai mult, scoaterea lor din DNA cu cătuşe la ore de vârf, de audienţă, cu toate televiziunile pe ei. Nu-i îngrădi libertatea, lasă-l să se poată apăra”, a afirmat Traian Băsescu.

Fostul preşedinte a fost întrerupt de unul dintre ziariştii prezenţi în studio, care l-a întrebat dacă stenogramele nu erau o formă de umilire, Traian Băsescu spunând că de multe ori a atenţionat să nu se mai dea drumul la stenograme.

”Absolut de acord. Vreau să vă spun că de multe ori i-am atenţionat să nu mai dea drumul la stenograme. I-am atenţionat, discutând şi cu procurorul şef DNA, şi cu procurorul general, şi cu directorul SIE. Şi pot să vă spun că i-am mai atenţionat la un lucru: era acea modă, abia acum au înţeles cât de toxică a fost pentru ei când apărea că DNA acuză pe cutare pentru următoarele, iar investigaţia a fost făcută cu sprijinul SRI. Am spus tot timpul şi la SRI, şi la DNA, «scoateţi povestea cu SRI, că o să ajungeţi să creaţi impresia că acest tandem este tandemul care bagă oamenii în puşcărie şi niciunul din voi nu-i băgaţi, numai judecătorul»”, a afirmat Traian Băsescu, precizând că acest lucru poate fi confirmat de şefii acestor instituţii.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-04-18Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine