2020-08-13 00:57

Traian Băsescu anunţă că îi face plângere procurorului general interimar pentru abuz în serviciu

 |  07:13
Traian Băsescu anunţă că îi face plângere procurorului general interimar pentru abuz în serviciu

Traian Băsescu a declarat luni seara, în cadrul unei emisiuni la TVR 1, că îi va face procurorului general interimar Bogdan Licu plângere pentru abuz în serviciu. Fostul preşedinte a ţinut să precizeze că Licu face "un joc politic murdar" pentru a rămâne în continuare prim adjunct al noului procuror general al României.

Traian Băsescu a făcut referire şi la dosarul în care este acuzat de spălare de bani, afirmând că este "o altă mizerie a Parchetului General".

"Domnul Licu, prim adjunct al procurorului general, asta e funcția pe care a deținut-o și pe care l-am numit, după ce s-a procopsit cu un plagiat făcut la școala lui Oprea, ce și-a zis, că vrea să rămână în continuare prim adjunct al procurorului general, să se arate destoinic față de noul procuror general care va veni. (...) Un om face un joc politic murdar pe sesizările oamenilor lui Voiculescu. (...) Totul are o limită, iar ce fac acești procurori cu un fost președinte nu-l afectează atât pe fostul președinte, dar imaginea țării este jalnică și nu cred că abuzul în serviciu nu li se aplică și lor. Nu au la discreție destine de oameni doar pentru că sunt procurori", a precizat Traian Băsescu.

Chestionat dacă are de gând să facă ceva în sensul acesta, fostul preşedinte a spus că, în mod categoric va reacționa.

"Și ei pot fi acuzați de corupție. Spre exemplu, Licu acum urmărește un post, să fie reinvestit în conducerea Parchetului General. Categoric îi voi face (plângere — n.r.) pentru că procurorul de caz nu lucrează de capul lui. Când e vorba de fostul președinte al României are aprobarea șefilor instituției", a completat Traian Băsescu.

Acesta a mai spus că, din cauza calității de suspect, îi sunt luate anumite drepturi, precum acela de port-armă.

"Au redeschis toate aceste dosare încă din prima parte a anului 2015, dosare cu reclamații numai de la oamenii lui Voiculescu. Care este explicația de nu m-a chemat nimeni până acum? Poate n-a fost nevoie să mă cheme. Foarte bine, dar, fraților, închideți dosarele, pentru că mie îmi luați niște drepturi. Eu, spre exemplu, acum, ca suspect nu am dreptul să port armă, iar eu am în mod legitim drept de port armă. Pentru ce mi-l ia un procuror că-și face el jocul pentru scaunul lui?", a precizat Traian Băsescu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-04-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz