2020-02-21 20:02

Traian Băsescu dă cele mai mari şanse Vioricăi Dăncilă să devină candidatul PSD la prezidenţiale

 |  20:18
Traian Băsescu dă cele mai mari şanse Vioricăi Dăncilă să devină candidatul PSD la prezidenţiale

Fostul președinte Traian Băsescu a afirmat duminică, la România TV, că Viorica Dăncilă are cele mai multe șanse să devină candidatul PSD la prezidențiale, având în vedere susținerea din partid.

Întrebat dacă Dăncilă are șanse să intre în turul 2 cu Iohannis, Băsescu a răspuns retoric: „Dar are șanse Firea sau Teodorovici? Dacă are cineva șanse, este cel care este cel mai puternic susținut din interiorul partidului. Or alegerile de la Congres a arătat că dna Dăncilă este cea mai susținută, mai ales că a fost o desemnare în condiții de concurență".

Reacția lui Traian Băsescu după un sondaj exploziv, care a alertat PSD: 'NU reprezintă o surpriză'

Ulterior, fostul președinte a completat că Viorica Dăncilă „trebuie să candideze fie că-i place, fie că nu-i place lucrul acesta".

„Tot ea e singurul plătitor al intrării în turul 2", a mai spus Băsescu.

Fostul președinte a spus că Iohannis intră „garantat" în turul doi. „Marea problemă este cu cine intră. Klaus Iohannis are garantat mandul al doilea, dacă intră în turul doi cu dna Dăncilă, reprezentantul PSD. De ce? Pentru că în turul 2 electoratul USR ar vota cu Iohannis. Dacă intră cu Barna, electoratul PSD ar vota cu Barna sau cu Cioloș și nu cu Iohannis. Deci părerea mea este că Iohannis trebuie să facă tot ce poate pentru a o aduce pe dna Dăncilă în turul doi și nu pe Barna sau pe Cioloș", a mai spus Băsescu.

Fostul președinte Traian Băsescu a mai spus că Iohannis intră „garantat" în turul doi.

„Marea problemă este cu cine intră. Klaus Iohannis are garantat mandatul al doilea, dacă intră în turul doi cu dna Dăncilă, reprezentantul PSD. De ce? Pentru că în turul 2 electoratul USR ar vota cu Iohannis. Dacă intră cu Barna, electoratul PSD ar vota cu Barna sau cu Cioloș și nu cu Iohannis. Deci părerea mea este că Iohannis trebuie să facă tot ce poate pentru a o aduce pe dna Dăncilă în turul doi și nu pe Barna sau pe Cioloș", a spus Băsescu.

Fiind invitat să comenteze ideea unui candidat comun la prezidențiale din partea Pro România, ALDE și PSD, fostul preşedinte a spus că stânga nu va câștiga niciodată alegerile prezidențiale în România

„Stânga nu va câștiga niciodată președinția în România, pentru că electoratul de dreapta este majoritar, iar în turul 2 electoratul de dreapta devine solidar cu un candidat, în cazul în care e un candidat de stânga în jurul candidatului de dreapta în competiția electorală. Deci, stânga nu poate câștiga președinția în România. A câștigat-o doar cu Ion Iliescu, care a fost un politician absolut special. Dar nu poate câștiga stânga, orice propunere ar face Victor Ponta și Tăriceanu", a spus Băsescu, precizând că nu știe ce ar putea aduce în plus cei doi față de ultimele alegeri.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-07-14Parerea ta...

MâNGâIEREA
14 Iul 2019

Fericirea stă în coniac, Spune un proverb scoțian; Da, dar altă vorbă spune, Să-l bei tu, nu el pe tine. Asa ca dl.Traian a fost și este un mare iubitor al PSD-lui.
FREACA MENTA
15 Iul 2019

Sansa suli , dupa ejaculare
FREACA MANETA
15 Iul 2019

Cel mai bun este homalaul sas Noi ne vom duce si i vom apara casele furate cu pieptul nostru de otelTortionarul taica LAZAr sa traiasca Halal tara ,halal democratie!Noi vom bea pisat la greu ,droguri de toate soiurile Viata ba tata nu gluma
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine