2020-08-13 06:12

Traian Băsescu despre dosarul de ameninţare: S-a exercitat presiune publică asupra procurorului general

 |  07:21
Traian Băsescu despre dosarul de ameninţare: S-a exercitat presiune publică asupra procurorului general

Traian Băsescu a declarat joi seară, în cadrul unei emisiuni la B1 TV, că informațiile din dosarul ce vizează infracțiunea de amenințare la adresa senatorului PSD Gabriela Firea au fost făcute publice de către procurorii de caz pentru a crea ''presiune mediatică''.

''Rechizitoriul nu a ajuns la instanță. (...) Procurorul general nu a spus nevinovat. (...) Acest om a spus: e în regulă, rămâne inculpat, dar vedeți că rechizitoriul vostru are probleme mari de încălcare a normelor internaționale. (...) Și mai spune un lucru sever — aveți probleme de profesionalism. Eu îi sfătuiesc să citească această ordonanță pentru că e o lecție dată de procurorul general. Aceste abordări trebuie să devină școală în Parchetele din România. Tot așa de riguroasă era și Kovesi când am numit-o procuror general și pe urmă s-a adaptat sistemului coclit. (...) Informațiile au fost date pe surse pentru a exercita presiune publică pe procurorul general. (...) E jenant că încărcăm instanțele cu disputele noastre (...) și că găsești procurori dispuși să arbitreze pe penal jocurile politice, în loc să spună mergeți în civil'', a afirmat Traian Băsescu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-07-29Parerea ta...

ANONIM
29 Iul 2016

BAI PIRATULE DA AI LIBRICI NU GLUMA......ADICA TE MANANCA IN C--
BEBE
29 Iul 2016

Asa a fost el intotdeauna la mancat in vagauna si nu ii tace limba aia deloc,limbutu.
ANONIM
29 Iul 2016

Il prinse grija de "linistea profesionala" a procurorului general intr-o vreme in care face afirmatiile pe care le face despre "terorism" si propune solutii altora ? Considerati ca se poate spune si ca solicita "transfer" in "democatia civila" ?
ANONIM
29 Iul 2016

Considerati ca perioada urmatoare ar putea fi despre reasezarea lui Traian Basescu alaturi de personaje ca Tariceanu, Vantu, Remes, Monica Macovei, Stolojan, Videanu, Chiliman, Fenechiu, Tender, Dan Voiculescu , Vladescu, Vosganian, Rusanu si altii , care "l-au promovat" in "politica romaneasca" ?
ANONIM
29 Iul 2016

Mostenirea politica a lui Traian Basescu pare a fi formata, indeosebi pe partea dreapta a politicii, din cei mantionati anterior la care s-ar mai putea adauga Chiuariu, Seres, Chereches, Bogdan Olteanu, Voronin de pe stanga, unii dintre cei care nu mai sunt, etc. ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz