2020-05-25 18:55

Traian Băsescu, despre scrisoarea UNJR: Klaus Iohannis își dă seama că a făcut o gafă

 |  07:59
Traian Băsescu, despre scrisoarea UNJR: Klaus Iohannis își dă seama că a făcut o gafă

Traian Băsescu a declarat joi seara, în cadrul unei emisiuni la B1 TV, referitor la scrisoarea publică adresată de Uniunea Națională a Judecătorilor din România (UNJR) președintelui Klaus Iohannis în care se cer lămuriri privind rolul avut de servicii în numirile politice și candidaturile din sistemul judiciar, că preşedintele Klaus Iohannis nu va avea nicio intervenție pentru că își dă seama că a făcut o gafă.

"Este o reacție corectă, domnul Iohannis a abordat lucruri fără să înțeleagă foarte bine unde era problema. Se reproșau unele numiri fără a fi informații de la serviciile de informații. El a afirmat că statul de drept este funcțional și cine e împotrivă nu respectă statul dreptul, este o afirmație greșită" a afirmat Traian Băsescu.

"Eu am făcut foarte multe numiri fără avize de la SRI, chiar cu subtilități că poate nu ar fi cel mai bun, că ar vrea un om controlat de ei să fie numit. Este o soluție pe care o are la îndemână președintele, premierul, ministrul, în momentul în care vrea să facă o numire și are dubii, poate să ia niște informații suplimentare peste ceea ce știe, sau dacă nu are încredere în recomandarea partidului care susține demnitarul. Dacă ai dubii asupra unei numiri, ai această resursă să apelezi la servicii și ei răspund dacă au ceva în baza de date despre acea persoană. Dar în general, nu apelezi la serviciul lor deoarece sunt numiri politice, e responsabilitatea partidului care face nominalizarea", a completat Traian Băsescu.

Chestionat despre ce reacție crede că va avea Klaus Iohannis după scrisoarea publică semnată de UNJR, Traian Băsecu a spus: „Cred că nu va avea nicio intervenție pentru că își dă seama că a făcut o gafă, nu poți să afirmi că România e stat de drept funcțional când avem atâtea acțiune ale unor segmente din justiție care nu au nimic în comun cu statul e drept".


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-08-05Parerea ta...

ANONIM
05 Aug 2016

Considerati ca Traian Basescu sustine ca ar fi facut si niste numiri cu incalcarea unor proceduri, numiri care probabil ar trebui analizate in raport cu numirile facute cu repectarea procedurilor din punctul de vedere al rezultatelor ulterioare obtinute si a implicatiilor lor ? Daca Tariceanu este in atentia organelor de ancheta pentru numirea Guvernatorului Deltei , probabil si cu mapa profesionala , mapa profesionala de care si Traian Basescu facea uz aratand-o celor interesati, parca la respingerea la prima propunere de numire a lui Radu Stroe, oare numirile din sistemul de justitie facute de Traian Basescu, asa cum invoca nesolicitand mapa profesionala pusa la dispozitie de cei din serviciile secrete, considerati ca putea fi si ele privite prin prisma scandalului numirii lui Liviu Mihaiu in functia de Guvernator al Deltei Dunarii ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine