2019-11-18 01:52

Traian Băsescu, despre suspendarea sa: O lovitură de stat extrem de mizerabilă, dar eşuată

 |  14:15
Traian Băsescu, despre suspendarea sa: O lovitură de stat extrem de mizerabilă, dar eşuată

Președintele Traian Băsescu a declarat, joi, la aniversarea a doi ani de la a doua tentativă de suspendare a sa, că acea lovitura de stat a fost una extrem de „mizerabilă”, însă eşuată, datorită faptului că instituţiile statului au rămas în picioare.

„În vara lui 2012 a fost o lovitură de stat eşuată, ca urmare a faptului că instituţiile au rămas în picioare. Îmi aduc aminte efortul de a-l îndepărta pe Avocatul poporului. Asta arată mizeria morală, dar şi dispreţul pentru ceea ce v-am dat ca fiind definiţia statului de drept. Lovitura a fost coordonată de Ponta şi Antonescu, oameni care azi se vor preşedinţii României”, a spus preşedintele Traian Băsescu.

Şeful statului a ţinut să precizeze că au existat şi „oportunişti” care „nu mai încăpeau pe scenă” lângă el, pentru a apăra statul de drept.

„Cu acea ocazie, aici vin în zona de romantism, dincolo de susţinerea de la PDL, singurul partid care m-a susţiut, am văzut şi oportunişti care nu mai încăpeau pe scene pe lângă mine pentru a apăra,chipurile, statul de drept. Ei de fapt voiau să ia din necaz imagine că sunt intransigenţi. Azi sunt în mizeria compromisului cu cei care au dat lovitura de stat”, a susţinut preşedintele.

Traian Băsescu a mai spus că el a fost unul dintre politicienii care au făcut compromisuri, dar nu atât de „mizerabile”.  

„Eu am fost unul dintre politicienii care au făcut compromisuri, dar nu atât de mizerabile. Cum să faci fuziune cu PNL și să preiei numele, iar mâine PNL va fi același partid. Azi, partidul care era fanionul statului de drept se duce cu arme și bagaje drept acolo, pentru a acoperi nevoia analizei eșecului de la europarlamentare”, a precizat preşedintele Traian Băsescu. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-07-03Parerea ta...

VARAN DAN
03 Iul 2014

Extrem de subtil presedintele Basescu...Fiindca intr-adevar, " pe scena " in timpul referendumului de suspendare au existat NUMAI oportunisti, ahtiati dupa propria imagine...un joc de scena penibil, avand in vedere ca astazi, aceeasi oameni, ca Bleaga, MRU, TRU, Monique Macovei, Stolojan, Neamtu-usturoi si alti latrai la Luna...astazi aceeasi oameni sunt alaturi trup si suflet cu cei mei vehementi insi care au cerut suspenarea presedintelui : Antonescu, Orban-romanul verde, Ghise, Hasoti si restul gastii mafiote liberale...Acesti farisei trebuie exclusi din viata politica si asezati la index, spre uitare si rara aducere aminte...
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray