2020-05-29 10:55

Traian Băsescu, despre votul din diaspora la prezidenţiale: Ambasadorii au cerut mărirea numărului secţiilor de votare

 |  08:51
Traian Băsescu, despre votul din diaspora la prezidenţiale: Ambasadorii au cerut mărirea numărului secţiilor de votare

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, referitor la votul din diaspora la alegerile prezidenţiale, că ambasadorii din Marea Britanie, Franţa, Italia, Spania şi Germania au cerut MAE mărirea numărului secţiilor de votare.

Traian Băsescu a afirmat că a cerut, după încheierea votului de duminică, informaţii de la ambasadori privind organizarea scrutinului şi că a primit "în copie" solicitările pe care şefii misiunilor diplomatice din Marea Britanie, Franţa, Italia, Spania şi Germania le-au făcut către Ministerul de Externe.

"Toţi ambasadorii au solicitat prin MAE mărirea numărului de secţii de votare, aducând şi necesarul de argumente. Aş vrea ca românii să ştie că ambasadorii au informat corect asupra nevoii de mărire a numărului de secţii de votare, de creştere a capacităţii de primire a cetăţenilor care doresc să-şi exprime dorinţa de vot", a precizat preşedintele Traian Băsescu.

"Dacă este ceva de reproşat nu este de reproşat ambasadorilor noştri din ţările în care au fost probleme", a completat şeful statului.

Mii de români nu au putut, la alegerile prezidenţiale de duminică, să voteze în mai multe ţări europene, după ce au stat mai multe ore la coadă.

În urma scandalului privind votul din diaspora, doi miniştri de Externe au demisionat: Titus Corlăţean şi Teodor Meleşcanu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-11-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine